Kategoriler

Makyaj Fırçaları ve İşlevleri

Makyaj Fırçaları ve İşlevleri

Bildiğiniz gibi muhteşem bir makyaj için kaliteli makyaj malzemeleri, kaliteli makyaj fırçaları ve doğru makyaj tekniklerine ihtiyacınız var. Kaliteli demem illa ki pahalı anlamına gelmiyor. Cilde zarar vermeyen ve istediğiniz sonucu aldığınız her ürün kalitelidir.

Evet, bugünkü makalemizin ana konusu makyaj fırçaları olacak. Hangi fırça ne için kullanılır, fırçaların bakımı ve temizliği nasıl yapılır, fırçaların kullanım alanları nelerdir gibi birçok konuya değineceğiz.

Makyaj Fırçaları ve İşlevleri

Bildiğiniz gibi dudaklar, gözler, yanaklar neredeyse her alan için ayrı ayrı makyaj fırçaları kullanmak gerekiyor. Makyajın doğru bir şekilde yapılabilmesi için oldukça önemli olan fırçalar hakkında bilgi sahibi değilseniz ve doğru makyaj fırçaları kullanmıyorsanız ortaya hoşlanmadığınız bir görüntü çıkabilir.

Bu nedenle sizlere makyaj yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz 22 tane fırçanın kullanım alanlarını..bir tablo halinde göstereceğiz. Sonrasında da bu fırçaları makyaj yaparken hangi tekniklerle kullanmanız gerektiğine değineceğiz. Gerek günlük makyaj gerekse de özel davetler için yapılacak olan makyajı böylelikle daha profesyonel şekilde halletmiş olacaksınız. Tüm bunlara geçmeden önce ise yeterince önemsemediğimiz fırçaların temizliği hakkında çarpıcı bilgiler verelim.

 

Makyaj Fırçalarının Temizliği

Makyaj fırçaları cildinize oldukça fazla temas etmektedir. Bu nedenle fırçaların doğal olması ve düzenli aralıklarla temizlenmesi oldukça önemlidir. Makyaj fırçaları kullanıldıktan sonra kıllar da kalan makyaj artıkları ve yağ bakterilerin oluşmasına ve çoğalmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle kullandığınız fondöten ve kapatıcı fırçaları haftada en az 1 kere, pudra ve allık fırçalarınızı haftada 1 defa, eyeliner ve ruj fırçalarını her kullanımdan sonra, far fırçalarını ise haftada en az 2 defa temizlemeye özen göstermelisiniz.

Profesyonel bir makyaj için güzellik salonları her zaman tercih edilmektedir. Ancak güvenilir güzellik merkezlerinin veya kuaförlerin seçilmesi de çok önemlidir. Çünkü orada kullanılan malzemelerin, fırçaların ne kadar sürede temizlendiği belli olamayabilir. Tabii ki bunu en iyi şekilde takip eden salonlar vardır. Ancak birçok kişinin kullandığı makyaj fırçaları dikkatli temizlenmediğinde ciddi cilt hastalıklarına sebep olabilmektedir. Bu nedenle bugün kendi kişisel makyaj fırçalarınızı temizlerken kullanabileceğiniz bir formül sizlere vereceğiz.

Temizlik için ihtiyacımız olan malzemeler: Bulaşık deterjanı, sızma zeytinyağı, tercihe göre el dezenfektanı

Elinizde bulunan makyaj fırçaları miktarına göre bir miktar bulaşık deterjanı, zeytinyağı ve dezenfektanı bir kap içerisinde iyice karıştırın. Fırçanızı öncelikle avuç içinize sürer gibi yaparak üzerindeki toz kalıntılarını dağıtın. Sonrasında fırçanız dik olacak şekilde karışımın içine sokun. İçerisinde bir miktar gezdirin ve sonrasında bir kap içerisine ılık su doldurarak fırçaları su içerisinde durulayın. Bu işlemlerin hepsini yaparken fırçanızın zarar görmemesi için her zaman dik tutun. Fırçanız ilk durulamada tamamen temizlenmeyeceği için suyunuzu yenileyin ve tekrar durulayın. Kâğıt havluyla fırçanızı kuruladıktan sonra dik bir pozisyonda 1 gece kurumasını bekleyin.

 

Makyaj Fırçalarının İsimleri ve Kullanım Yerleri

Şimdi ise geçelim hangi makyaj fırçasının hangi bölgede işe yaradığına, resimdeki numaralandırılmış yerlerin aşağıda maddeler halinde açıklamalarını bulacaksınız.

makyaj fırçası

  1. Toz veya kompakt pudra uygulamasında kullanılır. Doğal fiber olması önerimizdir.
  2. Bu makyaj fırçaları allık için kullanılmalıdır. Doğal fiber olması önerimizdir.
  3. Makyaj esnasında yüzünüzde etrafa dağılan makyaj kalıntıları varsa onları temizlemek için bu fırçayı kullanabilirsiniz. Doğal fiber olması önerimizdir.
  4. Elmacık kemiklerini belirginleştirmek için yapılan uygulamada ve allık sürmek için kullanacağınız fırçadır. Doğal fiber olması önerimizdir.
  5. Yüz hatlarını belirginleştirmek için kullanılır. Doğal fiber olması önerimizdir.
  6. Göz makyajında göz farlarını birbirine karıştırmak için kullanılan makyaj fırçalarıdır.
  7. Burun ve çevresinde yaptığınız makyajı düzeltmek için kullanılan fırçadır.
  8. Bu fırçanın sentetik kıllı olanlarını kullanmanız önerilmektedir. Likit fondöten uygulaması için kullanılır.
  9. Pudrayla birlikte bütün kompakt makyaj malzemeleri için kullanılması idealdir.
  10. Kaşlarınızın altına süreceğiniz farları sürmek için kullanılmaktadır.
  11. Göz kapağındaki farı dağıtmak için kullanılan bu makyaj fırçaları aynı zamanda gölgelendirme yapmak içinde tercihler arasındadır.
  12. Göz makyajında kullanılan göz farlarında yapılan gölgelendirme için gereklidir. Doğal fiber olması önerimizdir.
  13. Dudak fırçası değimiz bu fırça dudak çevresini belirginleştirmek için kullanılır. Sentetik kıllı olanları tercih etmeniz gereklidir.
  14. Göz çizgisini belirtmek için kullanılır.
  15. Bu kısımdaki makyaj fırçaları göz kalemini biraz yumuşatmak için kullanılır.
  16. Fırça gibi aynı şekilde göz kaleminin etkisini biraz dağıtmak için kullanılır.
  17. Gölgelendirme işlemi için kullanılır. Doğal fiber olması önerimizdir.
  18. Likit kapatıcılar için ideal bir fırçadır.
  19. Far uygulaması yaptığınız alanlarda oluşan hataları düzeltmek için kullanılan bu makyaj fırçaları gölgelendirme için de idealdir.
  20. Kaş için fırçadır.
  21. Likit ya da kuru göz farlarını sürerken kullanılır.
  22. Kaşlarınızı boyamak için kullanacağınız fırçadır.

 

En çok kullanılan makyaj fırçaları sizlere verdiğimiz fotoğraf ve altındaki açıklamalar ile iyi bir şekilde anlatılmış durumda. Profesyonel bir makyaj nasıl yapılır ile ilgili şimdi de bu fırçalardan olmazsa olmaz dediklerimizi en iyi şekilde ve nerede kullanılmalı biraz da bunlara değinelim.

makyaj-fircalari-kullanimi

 

Fondöten Fırçası:

Makyaj yaparken kesin kes kullanılan makyaj fırçaları arasında olan fondöten fırçası BB krem veya fondöten kullanıyorsanız kesinlikle makyaj çantanızda olması gereklidir. Cildinize yapacağınız makyajın ilk adımı olan fondöteni sürerken kullandığınız fırçanın uç tarafının daha ince, yassı ve keçi kılından üretilmiş olması oldukça önemlidir. Bu hem kullanımın ve temizliğin daha rahat olmasını sağlarken hem de fondötenin eşit sürülmesini sağlar.

Pudra Fırçası:

Fondöten uygulamasından sonra yapılan pudrayı daha iyi bir şekilde cilde dağıtabilmek için pudra fırçası kullanılmalıdır. Küçük boylu ve uzun kıllı olması gereken bu makyaj fırçaları yoğun kıllı olmalıdır. Seyrek kıllı pudra fırçası alınması gerekilen performansı karşılamayacaktır.

Allık Fırçası:

Genellikle fondöten fırçasıyla karıştırılan allık fırçasının bir tarafı eğimliyken fondöten fırçasının uç tarafı düzdür. Allık fırçasının eğimli olmasının sebebi elmacık kemiklerini daha belirgin hale getirebilmektir. Allık fırçası alırken fırçanın yumuşak uçlu olmasına dikkat edin. Yumuşak olmazsa cildiniz zarar görebilir.

Göz Farı Fırçası:

Yuvarlak uçlu olan makyaj fırçaları ile arasındaki fark göz farı fırçalarının çok küçük olmasıdır. Farları birbirine karıştırmak ve gölgelendirme yapmak için kullanılan far fırçalarını farklı boyutlarda da bulabilirsiniz.

Eyeliner Fırçası:

Kullandığınız eyeliner kalem şeklinde veya kendinden fırçalı değilse eyeliner makyaj fırçaları tam ihtiyacınız olan fırçadır. Eyeliner fırçası alırken sivri, ufak, düz ve yumuşak olmasına dikkat edin. Yumuşak olması hassas olan göz kapaklarınız için daha iyi olacaktır.

Kaş Fırçası:

Kaşlarınız seyrekse ve dolgunlaştırmak istiyorsanız, şekil vermek istiyorsanız kaş fırçaları tam size göre. Mevsimsel değişikliklere göre dökülebilen kaşlarınızı daha dolgun göstermek için kaşlarınızın çıkış yönüne doğru fırçalayın. Kullandığınız fırçanın yumuşak olması oldukça önemlidir.

Ruj Fırçası:

Çatlamış dudaklara sahip olanlar için ideal bir ürün olan ruj fırçaları diğer fırçalara göre daha set olmalıdır. Ruj fırçası taşmalara engel olduğu gibi koyu renkteki rujların daha kolay sürülmesini de sağlamaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ