Kategoriler

Yağlı Ciltler için Doğal Nemlendiriciler ve Yağlı Ciltler için Tonik Tarifleri

Yağlı Ciltler için Doğal Nemlendiriciler ve Yağlı Ciltler için Tonik Tarifleri
  • Cilt Bakımı
  • 19/04/2017 17:37 | Son Güncellenme: 02/03/2023 12:21
  • 0
  • 6.419

Yağlı Ciltler için Doğal Nemlendiriciler, tonikler ve yağlı cilt bakım önerilerimiz. 

Yağlı ciltler de genel olarak ergenlikle başlayıp 20’li yaşlara kadar çok problem çıkartabilen 30’lu yaşlarda ise devam eden fakat 40’lı yaşlarda sona eren bir tiptir.

Yağlı ciltler de nemlendirme işlemi diğer ciltlere göre oldukça zor bir işlemdir. Çünkü nemlendiricilerin çoğunda kuru ciltliler için üretilmekte ve aşırı yağlı yapı da olmaktadırlar. Yağlı ciltler için bu gibi kremler yararlı olmaktan daha çok zarar vermektedir.

Yağlı Ciltlere Doğal Nemlendirici ve Tonik Tarifi

Bunun nedeni ise her ne kadar doğal yağlarda olsa zaten yağlı cilde sürüldüğünde cildin tepkisi sivilce ya da yağ bezeleri olarak geri döndürme yapmaktadır. Sizlerin de cildinizde çok yağlı ve cildiniz için kozmetik nemlendiriciler iyi gelmiyorsa ya da kozmetik ürünleri kullanmayı sevmiyorsanız bu tarifimiz size gerçekten çok iyi gelecektir. Temizlenen her cilt yağlı olsun ya da karma olsun mutlaka nemlendirilmeye ihtiyaç duymaktadır.

 

Yağlı Ciltlere Doğal Nemlendirici Maske

Yağlı Ciltlere Doğal Nemlendirici Malzemeler

  • 1 Çorba Kaşığı Bal
  • 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
  • Çok Az Miktarda Süt

Yağlı Ciltlere Doğal Nemlendirici Hazırlanışı

Bal ve limonu bir kabın içinde karıştırın. Kıvamını bozmayacak miktarda süt ekleyin ve hepsini güzelce karıştırın. Bu hazırladığınız maske tek kullanımlık olacaktır. Bekletip ikinci bir uygulama daha yapmamalısınız. Maskeyi her zaman taze olarak hazırlamalısınız. Cildinizi ilk temizleyin. Temizledikten sonra saçlarınızı toplayarak maskenin saç çizginize gelmemesine dikkat etmelisiniz. Maskeyi dilerseniz fırça ile isterseniz de elinizle uygulama yapabilirsiniz. Ardından ise cildinizden çıkarabilmek için ılık su ile yıkayarak çıkartabilirsiniz. Cildinizden çıkarırken çok sert hareketlerden kaçınmalısınız.

 

Yağlı Ciltler için Doğal Nemlendirici Yağlı Cilde Bakım

  • Yüzünüzü yumuşak bir temizleyici ve ılık suyla her gün yıkamalısınız. Yıkadıktan sonra nazik bir şekilde kurulayın. Gereğinden fazla, üç ila dört defa cildinizi temizlemelisiniz. Cilt yapınıza uygun temizleyici kullanmalısınız.
  • Cildinize uygun yumuşak yapılı alkolsüz bir tonik satın alın. Toniğinizi buzdolabında tutabilirsiniz. Böylelikle soğuk tonik cildinizi canlandırarak daha çok ferahlık verecektir.
  • Haftada bir veya iki defa uygun bir ürün ile nazik hareketler ile peeling uygulayın. Aşırıya kaçıp cildinizi incitmemelisiniz.
  • Cildinizin yağ üretimini de düzenleyecek ve nemli kalmasını sağlayacak olan kaliteli bir nemlendirici elde edin. Kremin içeriğini mutlaka okumalısınız. Ağır yapılı, kuru ciltlere uygun olan nemlendiricileri tercih etmemelisiniz.
  • Gözeneklerinizi derinlemesine temizleyen maskeyi haftada bir defa uygulamalısınız.
  • Yatmadan önce üşenmeden mutlaka makyajınızı temizleyin. Cildinizi tonikleyip serumunuzu ve nemlendiricinizi uygulayın.
  • Kaliteli yiyecekler tüketin. Fast food, yağlı ve bol şekerli yiyeceklerden kaçınmaya çalışmalısınız. Cildinizi içten destekleyebilmek için su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Yaşlanmanın da etkilerini azaltabilmek için sigara içmeyi bırakın. Bu madde tüm ciltler için geçerlidir!
  • Akne, siyah noktalar ya da sivilceniz varsa oynamamalı ve onları sıkmamalısınız. Başkalarının ilaç ya da merhemlerini tavsiye üzerine kullanmamalısınız. Herkesin cildi birbirinden farklı ve aynı şekilde tepki vermeyebilmektedirler. Akne, sivilce ya da cilt yağlanmanız sizi rahatsız ederse bu konuda uzman bir dermatologdan yardım alabilirsiniz.

Bu yazımızda doğal maskeyi uyguladığınızda ve cildinize nasıl bir uygulama gerektiğini okuduktan sonra uyguladığında cildinizdeki farklıları sizlerde göreceksiniz.

Yağlı Ciltler için Tonik Tarifleri

Temizleme, yüzünüzü bir ölçüde temizlerken yüzünüzün gün boyunca da ciltte biriken tüm kirden ve yağdan kurtulabilmek için yeterli olmayabilmektedir. Birincisi yağlı ciltler için tonik kullanmak, temizleyicinizin yeterli olmaması, yüzde kalan kir birikimini ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

 

Yağlı ciltli insanlar içinse bir gerekliliktir. Çünkü gözenekleri küçülterek, cildin pH dengesini eski haline getirir. Bir koruma katmanı katmaktadır ve nemlendiricinin üzerine uygulanabileceğinden mükemmel bir taban oluşturmaktadır. En iyi yanları ise toniklerin evde yapılmasının çok kolay bir şekilde olmasıdır.

Peeling, temizleme, tonik uygulama ve nemlendirmeler arıyorsanız tam da yerindesiniz. Bunlar cilt için dört önemli aşamadır. Hepimiz temizliğin ne olduğunu bilmekteyiz. Temel olmasına rağmen cilt bakımları bayanlar için oldukça önemlidir. Fakat çoğu insan farkında olmadan temizlik ve tonik uygulamasının bir bütün olduğunu bilmemektedir.

 

Yağlı Ciltler için Elma Sirkesi

Malzemeler

  • 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
  • 1 Su Bardağı Su
  • Cam Şişe

Hazırlanışı

1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 1 su bardağı suyun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı bir cam şişesinin içine koyup saklayabilirsiniz. Temizleme sonrasında pamuk üzerine bir miktar dökerek tüm yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

 

Yağlı Ciltler için Nane Yaprakları

Malzemeler

  • 6 Bardak Su
  • Nane Yaprağı

Hazırlanışı

6 bardak suyu kaynatarak içersine birkaç nane yaprağı koyun. Demlenmesine izin verdikten sonra soğumasını bekleyin ve yaprakları çıkardıktan sonra suyu saklamak için bir şişeye boşaltabilirsiniz. Temizleme sonrasında pamuk üzerine dökerek yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

Cildinizin aşırı yağ üretmesi ile ortaya çıkan yağlı ve parlayan görünüm oldukça yüzünüzü kötü gösterebilmektedir. Yağlı ciltlerin cilt bakım rutininden kullanılan makyaj ürünlerine kadar özenli bir şekilde davranılması gerekmektedir.

 

Yağlı Ciltler için Nane Çayıyla Limon Suyu

Malzemeler

  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • Nane Çayı
  • 1 Fincan Sıcak Su

Hazırlanışı

1 yemek kaşığı limon suyunu, nane çayını ve 1 fincan sıcak suyu önüne koyun. Çay poşetini sıcak suya batırdıktan sonra birkaç dakika demlenmesini bekleyebilirsiniz. Çay poşetini sudan çıkartın ve limon suyunu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra suyun soğumasını bekleyin. Temizleme sonrasında pamuk yardımı ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

 

Yağlı Ciltler için Aloe Vera

Malzemeler

  • Bir Aloe Vera Yaprağı
  • 2 Yemek Kaşığı Jel
  • 1 Fincan Soğuk Su

Hazırlanışı

Bir aloe vera yaprağını keserek jelini boşaltın. 2 yemek kaşığı jel ile 1 fincan soğuk su içerisinde inceltin. Temizleme sonrası pamuk yardımı ile cildinizi silebilirsiniz. Bu karışım ise yaz aylarında güneş yanığı ve kızarıklıkları da rahatlatmaktadır.

 

Yağlı Ciltler için Salatalık

Malzemeler

  • 1 Salatalık

Hazırlanışı

Tencereye bir bardak su koyarak doğradığınız salatalıkları da ekleyin. Tencereyi kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Salatalıkları kaynamış olan su içine koyun ve çay gibi demlenmesini bekleyin. Bu şekilde daha sonrasında soğumaya bırakın. Su soğuduktan sonra karışımın suyunu alarak şişeye koyun. Temizleme sonrasında ise pamuk yardımı ile bir miktar dökerek yüzünüzü silebilirsiniz.

Yağlı Ciltliler İçin Cilt Bakım Önerilerimiz

 

Yağlı bir cildiniz var mutlaka cilt tipinize uygun olan bakımları yapmalısınız. Yanlış bakım ürünleri, şampuan, losyon gibi seçimler sizi güzelleştirmek yerine daha da kötü bile hale getirebilmektedir. Yağlı cilde sahip olan kişiler genel olarak şunlar sahiptir; Gözle görünen geniş gözeneklere, sırt ve göğüste çok çıkan sivilce olması, yüzde sık sık siyah noktaların çıkması, yüzde parlama özellikle de günün ortasında.

Cildinizin yağlı olduğundan şikayetçi olsanız da asıl neden genlerinizdir. Fakat sırf genlerinizden böyle bir özellik aldınız diye dikkat etmeyeceğiniz anlamına da gelmemektedir.
Bol lifli gıdalar, salatalık, sıvılar, greyfurt, omega-3 yağ asitleri bu besinleri bolca tüketmelisiniz.
Yumuşak bir temizleyici satın alın. Kullandığınız ürünlerin akne oluşmasın da engelleyici olmasına çok dikkat edin.

Aşırı yağı emen ürünleri tercih edebilirsiniz. Saçını geriye doğru şekillendirmelisiniz. Su bazlı kozmetiklerden yana olmalısınız.

Yağlı etler, mandıra ürünleri, tuzlu atıştırmalıklar, katkılı şekerler, zenginleştirilmiş unları asla tüketmeyin.

Günde iki defadan fazla yüzünüzü yıkamamalısınız. Temizliğinizi yaparken ovalama ve keseleme yapmamaya dikkat edin. Sivilce, siyah nokta ve kabarıklıkları sıkmayın ve her dakika onlarla oynamayın. Nemlendirici kullanmamaya dikkat edin.

Avantajları ise diğer cilt tiplerinden daha kolay bir şekilde bronzlaşmaktadır. Yüzünüzdeki ince çizgi ve kırışıklıkları da kapatır. Yüzünüze doğal bir parlaklık ve tazelik görüntüsünü verir. Diğer ciltlere oran ile de daha az bir bakım ve onarım gerektirmektedir. Seneler geçse de cildiniz yeteri kadar nemli ve yumuşak bir şekilde kalır. Diğer cilt tiplerine göre de dış etkenlerden gelen darbelere karşı daha koruyucu ve dayanıklıdır.

Cilt bakımı rutinleri diğer cilt ürünlerine göre daha ucuzdur.
Dezavantajları ise sivilce riski en fazla olan cilt tipine sahiptir. Gece boyu yağ üretimi devam edeceğinden gece yatmadan mutlaka bakım gerektirmektedir. Hem avantaj hem de dezavantaj sayabileceğimiz yüzde parlaklık aşırı olduğunda dezavantajdır.

Yağlı Ciltler İçin Cilt Sıkılaştırıcı Maske

Malzemeler

  • 1 Yumurta Beyazı
  • Yarım Limonun Suyu

Hazırlanışı

İyice çırpılan yumurta beyazını yarım limondan sıktığınız suya da ekleyip karıştırmalısınız. Karışımı yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika bekletip bol ılık su ile yıkayın. Cildinizi sıkılaştırıp bu maske de aynı zamanda yüzünüzde fazla yağı almayı başaracaktır.

Yağlı Ciltler İçin Ölü Deri Temizleyici Maske

Malzemeler

  • 1 Çorba Kaşığı Organik Yoğurt
  • 1 Çorba Kaşığı Yulaf Ezmesi
  • 1 Çay Kaşığı Bal

Hazırlanışı

Yoğurt ve yulaf ezmesini beraber güzel bir şekilde karıştırın. Bu karışıma ise balı da ekleyip karıştırmaya devam etmelisiniz. Karışımı cildinize uygulayıp 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyle yağlı cilt tipine sahip kişiler yüzlerdeki ölü derileri temizler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ