Kategoriler

Ağda Yanığına Ne İyi Gelir?

Ağda Yanığına Ne İyi Gelir?

Ağda yanığına ne iyi gelir sorunuz için sizleri oldukça aydınlatacak bir makale yazdık. Etkisinin uzun süreli olması ve aynı zamanda ciltteki ölü deriyi de soyup attığına inanılması sebebiyle ağda, pek çok kadın ve erkek tarafından vücudunun tümü ve özellikle yüz bölgesindeki istenmeyen tüylerin giderilmesi amacıyla en sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesi.

Ağda Yanığına İyi Gelecek Uygulamalar

Ancak ağda sebebiyle yüzde ve vücutta oluşan yanıklar, sevilen bu yöntemin bilinen en büyük dezavantajı. Bacaklar, genital bölge ve yüzdeki bıyık bölgesi, yanaklar, kaş arası ve çenede oluşan ağda yanıkları ise en sık görülenlerden.

dudak üstünde ve yüzde ağda yanığı

Hem ağrılı, acılı hem de kötü görünümlü olan ağda yanıklarını önlemek için dikkat edilecek püf noktalar ve tedavi etmek için uygulanacak yöntemler sayesinde ise, ağda yanıkları sorun olmaktan çıkıyor.

Ağda Yarasına Ne iyi Gelir?

Ağda yanığını önlemeye çalışmak, işleme başlamadan önce alacağınız bir kaç basit önlem ve biraz itinalı bir uygulama ile gayet mümkün ancak ne yazık ki bazen ne kadar dikkat ederseniz edin, yanıkların oluşmasını önleyemiyorsunuz.

Eğer aldığınız önlemlere rağmen yüzünüzde ve vücudunuzda ağda sonrası yanıkları oluşmuşsa, bahsedeceğimiz adımları takip ederek, ağda yanıklarını en hızlı şekilde tedavi edebilirsiniz.

  1. Ağda bölgesini temizleyin: Ağda uyguladığınız ve yanık oluşan bölgenin üzerindeki fazla ağdaları alınız ve bölgeyi, soğuk su ile yıkanmış temiz bir bezle ya da çok aşırı soğuk olmamak kaydıyla, serin su ile yıkayarak temizleyiniz. Ardından bölgeyi kurulayınız.
  2. Yanık oluşan bölgeleri tespit ettikten sonra ağda bölgesine buz torbası ile soğuk kompress yapınız. Ortalama 10 dakika kadar soğuk komprese devam ediniz.
  3. Temiz bir gazlı beze ya da pamuğa bolca yağlı süt dökerek ağda yanığı oluşan bölgeyi yağlı süt ile nemlendiriniz. Süt ve içeriğindeki yağ, nem kaybederek gerilen ve yanık oluşan bölgenin ihtiyacı olan sıvıyı sağlayacaktır.
  4. Ardından elinizde bulunuyorsa aloe vera jelini ağda yanığı oluşan bölgeye direkt olarak uygulamak yanıkların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayacaktır.
  5. Aloe vera jelinin yokluğunda, bebe yağı ya da vazelin kullanarak da bölgenin nemlenmesini sağlayabilirsiniz.
  6. Eğer elinizde mevcutsa, yanıklara iyi gelen kırmızı kantaron yağı uygulamayı deneyebilirsiniz.
  7. Elinizdeki nemlendirici özellikte olan faydalı yağlardan birini kullandıktan sonra biraz emilmesini beklemeli ardından da hem kızarıklığı hafifletmesi hem de ağrınızı geçirmesi için bölgeye uygun bir anestezik özellikli krem uygulaması yapabilirsiniz. Yanıkların ağrısının hafifletilmesinde en  sıklıkla kullanılan uyuşturucu kremlerden bir tanesi olan Anestol pomad bu iş için biçilmiş kaftandır.
  8. Eğer yanıklarınız ağır ise, silverdin krem v.b. yanık tedavisinde kullanılan kremlerden uygulamayı da tercih edebilirsiniz.
  9. Topikal antibiyotikler denilen ürünlerden kullanabilirsiniz.

Ağda Yanığı Tedavi Süresince Dikkat Edilecekler

  • Özellikle yüz bölgenizde olmak üzere cildinizin herhangi bir kısmında ağda sonrası yanıklar oluştuysa, tedavi süreci boyunca kesinlikle güneşe çıkmamalısınız.
  • Cildinizin sıcak su ile temas etmemesine ve fazlaca terlememesine dikkat etmelisiniz.
  • Alerjiye sebebiyet verebilecek nitelikte ürünlerin yanıkları geçirmek amacıyla kullanılmaması ve ezbere ilaç kullanılmaması da tavsiye edilmektedir.

Ağda Yanıklarına Sebebiyet Vermemek İçin Önleyici Yöntemler

  • Ekonomik olması sebebi ile adı sanı bilinmeyen ve içerik olarak güvenmediğiniz markaların ve düşük kaliteli ağdaların kullanımından kaçınınız.
  • Ağdayı uygulamadan önce mümkünse bölgeye ağda için uyuşturucu kremler sürmekten kaçınınız ya da dikkatli kullanınız çünkü bölgenin fazlaca uyuşuk olması, ağdanın sıcaklığını ve cildinizde oluşturduğu yanıkları hissedememenize sebebiyet verebilir.
  • Ağdanın yeterince ısındığına emin olduktan sonra bölgeye sürmeden önce mutlaka üfleyerek ve sıcaklığını kontrol ederek kullanınız.
  • Ağdayı, uygulama bölgesine ince bir tabaka halinde sürdükten sonra kısa süre sonra ağda bezi v.b. aletler ile çekiniz ve cildinizde fazla bekletmeyiniz.

 

 

Ağda yanıklarınız yüzeysel ise, yukarıdaki uygulamaları yaptıktan sonraki bir kaç saat içinde cildinizdeki kırmızılıkların tamamen ortadan kalkmasını bekleyebilirsiniz ancak daha ciddi deri yanıkları oluşmuşsa, cildiniz su toplamışsa ve oldukça ağrılı bir durum söz konusuysa, hekime danışmak gerekebileceği gibi, tedavi süreci daha uzun süreli de olabilir.

Yüzünüzdeki ve vücudunuzdaki kızarıklıklar, ağda sonrası alerjiye bağlı bir durumdan da oluşmuş olabilir. Alerjiye bağlı kızarıklık tedavisi, ağda yanığı tedavisinden daha farklı bir yol izlemek gerektirir. İlgili yazıya, ağda sonrası tahrişe ve alerjiye bağlı kızarıklık ve tedavi yöntemleri başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Çiğdem karakaş dedi ki:

    Roaccutane kullanıyorumbirkere bıyıgına agda yaptırdım kızarıklık oldu kararmaması için ne yapabilirim. Çok acil cevap bekliyorum teşekkür ederim.

BİR YORUM YAZ