Dermaterapi Yöntemi Nedir, Nasıl Yapılır?
Gençleşme ve güzelleşmek için eskiden beri bayanlar ileride kötü görünümlere neden olacağını bilseler de çeşitli yöntemler uygulamaktadır. Fakat artık bu uygulamalar da çok eskilerde kaldı. Bunların yerine ise daha bilimsel yöntemler yerini aldı. Bu yöntemlerden biri de dermaterapi yöntemidir. Dermaterapi yöntemi kök hücre ekstreleri olan demaheal ürünleriyle dermarollerle büyüme faktörlerinin sinerjik bileşimlerinden oluşmaktadır. Dermaterapi işlemleri şu şekilde gerçekleştirilmektedir. Yüzde oluşmuş olan izlerin azaltımında, ciltte oluşmuş olan ve meydana gelen ince çizgiler ve kırışıklıkların yok edilmesinde, gebelik çatlakları gibi gözenekli cilt yapılarının iyileştirilmesi gibi amaçlar ile kullanılıyor.
Dermaterapi Nasıl Uygulanır?
Dermaterapi evlerinizde uygulayabileceğiniz bir yöntem değil. Doktor kontrolü ve muayenehanelerde yapılmaktadır. Bu uygulamada kullanılan cihaz ise tek seferliktir ve işlem bitiminde atılmaktadır. Tekrar kullanılamaz. Subsizyon, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling ve fraksiyonel lazerler gibi de tedavi yöntemleriyle beraber uygulanabilmektedir. İşlem başlamadan ilk olarak bölge özel bir krem ile uyuşturulur. Bu bölge de antiseptik solüsyon ile temizlenip daha sonra endikasyona uygun boyutlarda iğneleri olan tamburla bölge yıldız şeklinde taranmaktadır.
Uygulama sırasındaysa çok küçük düzeyde olan noktasal kanamalarla bir tehlike oluşturmamaktadır. Uygulamada olan silindiriğin üstüne normal bir şekilde dizilen ve derinlikleri 0,2 – 2,5 mm arasında değişiklik gösteren 192 adet özel bir şekilde üretilen çelik mikro iğnelerden oluşmuş olan tıbbi bir alet kullanılmaktadır.
Cilde uygulanmış olduğu zaman derinin koruyucu kısmı olan üst tabakasına da hiçbir zarar vermeden mikro iğneler yardımı ile cildin alt katmanlarına uzanan mikro kanallar açılmaktadır. Deri altında açılmış olan minik kapılar herhangi bir iz bırakmadan 15 dakika içerisinde kendiliğinden tekrardan kapanır. Bu mikro olan kapılar da büyüme faktörlerinin deri içerisine gönderilebilmesi etkinliği de daha da arttırmaktadır.
Dermaterpi uygulamasından sonra kişilerdeyse az miktarlarda güneş yanığına benzeyen kızarıklıklar olsa da bunlar 2 ila 3 gün içerisinde geçiyor ve iz de kalmamaktadır. Dermaterapi yaptırılan kişi işlemin ertesi gününde normal hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.
Tedavi Süresi Kişiye Göre Değişiklik de Göstermektedir
Sonuçları hastalara göre değişkenlik gösteren Drmaterapi’de tedavisi süre problemin şiddetine, skarların derinliğine göre ve kişinin iyileşme cevabının süresine bağlı bir şekilde farklılaşmaktadır. Yapılan uygulamaların zamanları ise ince kırışıklıklar ve anti-aging tedavisi amacı ile 2 haftada bir 8 seans, akne izi tedavilerinde 4 ila 6 haftada bir 3-4 seans ve çatlaklar da 4-6 haftada bir 3-4 seans olarak değişiklik göstermektedir. Fakat tedavinin dışarıdan fark edilmesi içinde belli bir süre geçmesi gerekmektedir.
Dermaterapinin Etki Alanları Nelerdir?
- Akne ve oluşan izlerin tedavileri
- Genişlemiş olan gözeneklerin küçültme işlemleri
- Güneşte hasar görülen ciltlet tedavileri
- Saç Kaybı ve kelliklerde
- Göz ve çevresindeki sorunların kullanımda
- Boyun bölgesinde ve dekolte alanlarında
- Stria tedavisinde
- İnci çizgilenmelerin tedavisinde ve oluşmuş olan derin kırışıklıkların hafifletilmelerinde
- Skar tedavilerinde
- Siğil tedavilerinde