Devlet Hastanelerinde Karın Germe Ameliyatı Yapılıyor mu?
Estetik operasyona merak duyanların da yakından merak ettiği konulardan biri olarak devlet hastanelerinde karın germe ameliyatı yapılıyor mu?
Karın germe operasyonunu devlet sgk karşılamaz.
Bunun nedeni ise, karın germe operasyonunun bir estetik ameliyat olmasıdır. Bu nedenle karın germe ameliyatı devlet tarafından karşılanmamakla birlikte, devlet hastanelerinde estetik uzmanlar tarafından uygulansa bile belirli bir ücret dahilinde yapılmaktadır.
Karın Germe Ameliyatını Devlet Karşılıyor mu?
Karın germe ameliyatını SGK karşılıyor mu? Diye merak eden kişiler için, bu operasyonun bir estetik ameliyat olması nedeniyle SGK’nın karşılamasının mümkün olmadığı söylenebilir. Fakat bu durum operasyonun devlet hastanelerinde uygulanmasına engel değildir.
Karın germe ameliyatı, tüm devlet hastanelerinde uygulanan bir operasyon değildir. Peki, devlet hastanelerinde karın germe ameliyatı yapılıyor mu? Genel olarak büyük şehirlerde hizmet veren eğitim ve araştırma hastanelerinin estetik ve plastik cerrahi kliniği bu operasyonu belirli bir ücret karşılığında gerçekleştirmektedir.
Karın Germe Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?
Vücudundaki karın bölgesinde oluşan yağlanmalardan şikâyet edenler, daha düz ve pürüzsüz bir karın bölgesi hayali kuran kişiler için en uygun estetik operasyon yöntemidir. Peki, karın germe ameliyatı ne işe yarar? Karın germe ameliyatı; kişilerde birkaç beden küçülme, düz bir karın bölgesi, ince bir bel görünümü ve kendi bedenine yönelik memnuniyet artışından kaynaklı artan öz güven duyusu kazandırmaktadır.
Karın germe ameliyatının uygulandığı bölgenin genişliği ve kesinin derinliği uygulanacak olan operasyon çeşidine göre farklılık gösterebilir.
Karın Germe Ameliyatı Türleri
Karın germe ameliyatı üç farklı yöntem olarak uygulanmaktadır. Bu yöntemler şöyledir;
- Tam Karın Germe Ameliyatı: Kişinin göbek deliğinin üst ve alt bölgesindeki yağ birikintisinin alındığı yöntemdir. Bu ameliyatta göbek deliği kesi yapılarak yerinden çıkartılır. Ardından yeniden yerleştirilir.
- Mini Karın Germe Ameliyatı: Bu operasyonda yalnızca karın bölgesi ve göbeğin alt bölümünde kalan yağ dokusu alınmaktadır. Çok fazla karın sarkması problemi ve obezite hastası olmayan kişilere uygulanan dar çapta bir operasyon türüdür.
- Modifiye Karın Germe Ameliyatı: Karın kası zayıf ve derisi gevşek olan kişiler tarafından tercih edilir. Tam karın germe ameliyatı kadar etkili olmamakla birlikte, orta kapasitede uygulanan bir cerrahi müdahaledir.
Karın Germe Ameliyatından Sonra Hastanede Kalınıyor Mu?
Karın germe operasyonundan sonra hastalar ameliyat sonrası olası komplikasyonlar yaşamaması için bir gece hastanede gözlem altında tutulmaktadır. Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci hastanın yaşına, cinsiyetine, sağlık durumuna ve yaşam kalitesine göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 14 günlük bir iyileşme süreci gözlemlenebilir.
Karın germe ameliyatından sonra hastanede kaldığınız süreçte, doktorun reçete ettiği ağrı kesiciler takviye edilerek ameliyat sonrası normal yaşama dönmeniz kolaylaştırılmaktadır. Aynı zamanda ameliyatın ilk günü sıvı alımının kontrollü bir şekilde yapılması gerektiği için, hastanede serum kontrolünde bir gece geçirmeniz, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin sorunsuz geçmesini sağlamaktadır.
Karın Germe Ameliyatından Sonra Dikişler Ne Zaman Alınır?
Karın germe ameliyatının üç farklı türe ayrıldığından bahsedilmiştir. Operasyon sonrasında dikişlerin alınması ise, hastaya uygulanan ameliyatın kapsamına göre farklılık gösterir. Hasta eğer mini veya modifiye karın germe ameliyatı geçirdiyse, karın bölgesindeki dikişler kendiliğinden eriyeceği için, doktorun tekrar dikişleri almasına gerek kalmaz. Fakat tam karın germe ameliyatından sonra ilk bir haftalık süreç dolduktan sonra, dikişlerin alınması için doktor kontrolüne gidilmesi gerekebilir.
Peki, karın germe ameliyatından sonra iz kalır mı? Tam karın germe ameliyatı uygulanan hastaların alt karın bölgesinde yatay iki çizgi olarak bir iz bulunabilir. Görülen bu dikiş izi ortalama bir yıl içerisinde rengi solarak fark edilemeyen bir düzeye gelebilir. Fakat tam anlamı ile ortadan kaldırılması mümkün değildir.
Bu yazımıza da bakın: