İğne Oyası Örgü Şal Modelleri Örnekleri ve Modası
İğne oyası modelleri kültürümüzün en eski parçalarından biridir. Kendi kültürümüzü tanıyıp, bunu her alanda kullanmak isteyen kişiler, mutlaka iğne oyası şal modellerine yönelmelidir.
İğne oyası yapmak her ne kadar zor gibi görünse de aslında tekniğini anladığınızda hiçbir şekilde zor olmadığını görebilirsiniz. Sadece düğümleri düzgün ve sağlam atmanız yeterli olacaktır.
Yani siz elinizi ne kadar düzgün tutarsanız, işiniz o kadar gösterişli ve düzgün bir görünüme kavuşacaktır.
İğne Oyası ile Yapılmış Örgü Şal Modelleri ve Şal Resimleri
İğne oyası çeşitleri oldukça fazladır. Özellikle yazma ve havlu kenarlarında görmeye alışık olduğumuz, iğne oyalarını şapkalarınıza, aksesuarlarınıza ve şallarınıza da yapabilirsiniz. Yani aklınıza gelebilecek her alanda iğne oyasını kullanmanız mümkün olacaktır. Ayrıca aksesuar olarak yapılan iğne oyası modelleri daha fazla ilgi gördüğü için kısa sürede satılabilir. Eğer iğne oyasını satış yapıp, para kazanmak için yapacaksanız, o halde mutlaka yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.
Sizler için bu yazımızda en çok sipariş alan ve en çok beğenilen iğne oyası ile şal modellerinden bahsedeceğiz. Bu modellerin yapımı zaman alıcı olabiliyor. Ama yaptığınızda hiç elinizde bekletmeden kısa süre içinde satışını geçekleştirebilirsiniz. Çünkü bu vereceğimiz modeller sosyal medyada en çok aranan modellerden bir kaçıdır.
Hazır Aparatlardan İğne Oyası İle Şal Modelleri
Birine hediye vermeyi düşünüyor veya şık bir giyim stili yakalamak istiyorsanız, bu model tam size göre olacaktır. Öncelikle bir şala ve iğne oyası için hazır satılan metal aparatlara ihtiyacımız olacak. Metal aparatlarda daha çok simetrik şekiller, çiçek motifleri, yarım daire ve yıldız gibi detaylar mevcuttur. Kendi zevkinize göre aparat seçiminde bulunabilirsiniz. Ancak tamamen satış odaklı bir model arıyorsanız o halde yarım daireden faydalanabilirsiniz. Çünkü yarım daire modeller herkes tarafından en çok beğenilen modeller içinde yer alır. Bu nedenle sizler için bu yazımızda yarım daireli bir iğne oyası ile şal modelleri hakkında bilgi vereceğiz.
- İlk olarak ip seçimine ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Eğer kaliteli bir ip seçimi yapmaz iseniz düğümler sağlam olmayacağı gibi ip sürekli olarak kopacaktır.
- İp seçimini yaptıktan sonra yarım daire olan aparatın üzerinde bulunan delik kısımlara düğümler atarak işlemimize başlıyoruz.
- 5 sıra boyunca sürekli olarak zürafa modelini yaparak ilerliyoruz.
- Burada düğümlerin arasının mutlaka eşit olmasına ekstra özen göstermenizde fayda vardır.
- İlk 5 sıra aynı renk ip ile düğümleri atarak ilerliyoruz.
- Daha sonra farklı renk ip ile yine 5 sıra ve her sıranın hem sonunda hem de başında artırma yaparak ilerliyoruz.
- 5 sıra olduktan sonra yine farklı bir ip ile yine 5 sıra daha düğüm atarak ilerliyoruz.
- Her sırada hem sonda hem de başta olmak üzere 1er artırma yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor.
- 3renk ipten 5er sıra gittikten sonra artık püskül modelinin yapımına geçeceğiz.
- İğne oyası ile püskül yapmak hem çok eğlencelidir hem de zevkli bir iştir.
- Bunun için bir çataldan yardım alacağız.
- Çatalın çevresine 20 kez ipimizi doluyoruz.
- Daha sonra bir başından sıkıca düğüm atıyoruz.
- Ancak burada tek bir düğüm yetmeyeceği için 7 kez düğüm atmanız önerilir.
- Toplamda 4 adet püskül modeli çıkardıktan sonra artık, motifleri daha önce yapmış olduğumuz aparatın üzerine sabitliyoruz.
- Çok şık ve çok kullanışlı bir şal elde etmiş olacağız. Aslında iğne oyası şal modelleri daha çok klasik bir tarzın simgesi gibidir. Ancak modelin içine püskül detayı eklediğimiz için spor olarak ta kullanabilirsiniz. Yani bu modeli hem spor kıyafetlerinizle hem de klasik kıyafetlerinizle rahatlıkla kombin yapabilirsiniz.
İğne Oyası İle Ağır Şal Modeli Yapımı
Vereceğimiz bu modeli daha çok genç kızlar çeyizleri için kullanmaktadır. Ayrıca bu model ile özel davetlere ve şık yemeklere de katılabilirsiniz. Hem başınızı örtmek için hem de omzunuza aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Modelimiz için ile olarak düz renkli bir şal tercihinde bulunmanız gerekiyor. Daha sonra şalın sadece ön kısmında bir kıvırma işlemi yapacağız. Diğer kenarlarında kıvırma işlemi yapmayacağız.
Kenar kısımda dağ modeli kullanacağız. Akabinde her dağ modelinin ortasında kullanmak üzere çiçek motifleri yapıyoruz. Eğer bildiğiniz veya sevdiğiniz bir çiçek motifi varsa burada uygulayabilirsiniz. Ancak size vereceğimiz motifi de uygulayabilirsiniz.
- Çiçek motifimiz için ipi parmağımıza iki kez doluyoruz.
- Daha sonra 6 adet zürafa adı verilen motifi uyguluyoruz.
- Her 6 zürafanın içine yine 6 sayısına denk gelecek zürafa yapıyoruz.
- Tam bu noktada bırakıp artık her zürafa modelini tek başına bir yaprak haline getirmemiz gerekiyor.
- Bu nedenle her bir düğümün içine 3 adet zürafa yapıyoruz.
- Her sırada 2 kez artırma yapıyoruz.
- Yani 9 adet düğüm olana kadar, artırmaya devam ediyoruz.
- 9 adet düğüm olduktan sonra her sırada 2 olmak üzere artık eksiltme işlemi yapacağız.
- Tek bir düğüm kalana kadar eksiltiyoruz.
- Bu sayede bir yaprak modeli ortaya çıkmış olacaktır.
- Toplamda 6 adet daha yaprak yaparak, motifimizi bitiriyoruz.
Örgü Şal Modelleri Yapılışı Videolu Anlatım