Kategoriler

Kese Yapmanın İyi ve Kötü Etkileri

Kese Yapmanın İyi ve Kötü Etkileri
  • Cilt Bakımı
  • 02/06/2017 02:02 | Son Güncellenme: 05/03/2023 11:46
  • 0
  • 3.807

Kese nasıl yapılır? Kese yapmanın faydaları ve zararları nelerdir? Kese atmak nedir? Kese atmanın yararları ve zararları nelerdir?

Herkes banyo sırasında kese kullanmaktadırlar. Kese yaptığınız takdir de cildinizde bulunan ölü tabakadan kurtulup cildiniz gözeneklerini açabilirsiniz. Bundan dolayı da vücut bakımında kese yapmak, aynı zamanda cildinize de bakım yapmanız demektir. Vücudunuza düzenli zamanlar da kese yapmanız gerekmektedir. Fakat keseyi yaparkende çok sert ve sert ovuşturmak cildinize zarar vereceğinden nazik hareketler ile yapmanızı tavsiye ederiz. Bazen kabuk tutabilir, kanayabilir ya da tahriş edebilmektedir.

Kese Yapmanın Faydaları

  • Kese yaptığınız zaman vücutta akne oluşumlarını engellemektedir.
  • Yağlı bir cilde sahipseniz kese yaptığınız zaman yağ salgınından kurtulabilirsiniz. Ayrıca da cildinizin daha fazla yağlanmasına engel olabilirsiniz.
  • Keselenmeniz kan dolaşımınızı hızlandıracak ve hücrelerinde çoğalıp yenilenmesine yardımcı olacaktır.
    Cildinizde olan ölü deriyi atarak vücudunuz da bir rahatlama yaşatacak ve gevşemeye yardımcı olacaktır. Stresi de atmaktadır.
  • Yenilenen hücrelerle bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve vücut sağlığınızın adına oldukça yararlı bir harekettir.
  • Selülit giderici etkisi de bulunmaktadır. Özellikle de selüliti olan kişiler o bölgelerine düzenli bir şekilde keseleme yaptığı zaman selülitlerinden kurtulmuş olur. Bunun dışındaysa pürüzsüz bacaklara kavuşmaktadırlar.
  • Gözeneklerin açılması gibi bir durumda vücudunuz rahat bir nefes almaktadır. Cildiniz her zaman taze ve daha diri görünebilmektedir.

Kese Yapmanın Zararları

  • Eğer çok sık kese yapıyorsanız cildiniz çok tahriş olabilir. Tahriş sonucunda da kızarıklık olur ve bu kızarıklıklar cildinizin de kurumasına sebep olur.
  • Cildinize kese yapmanız cilt tabakasına zarar verebilmektedir. Fakat keseyi 15 ila 20 günde yaparsanız bir sorun olmaz.
  • Cildinizi deri tabakası korumaktadır. Bundan dolayı da devamlı bir şekilde kese yapmanız bu derinin aşınmasına ve zararlı maddelerin vücut içine girmesin sebebiyet verirsiniz. Bundan dolayı da keseleme işlemini çok sık yapmak yerine belirli aralıklar ile yapmanızı tavsiye ederiz.

Kese Ne Sıklıkla Yapılır?

Her uygulamanın düzeni olduğu gibi kesenin de kendine özgü uygulama biçimleri vardır. Bir biçimler çok farklıdır. Bizim tavsiyemiz ise ipek kesedir.

Kesenizi ilk kullanacaksanız ilk olarak sıcak su ve sabunla yıkayıp iyice durulayın ve sabun artığı kalmadığına emin olun. Kese kullanımı esnasında hiçbir şekilde sabun veya duş jeli kullanmamalısınız. Kese doğal bir arınma yöntemi olduğundan duru suyla yapmalısınız.

Banyonuzu dayanabileceğiniz en yüksek ısıda suyla yapmayı deneyin. Sonrasında ise vücudunuzu sabunlar yıkayıp iyi bir şekilde durulamalısınız. Durulama işlemi bitip daha sonra sıcak suyun etkisi ile iyice yumuşayan cildinize keseyi uygulamalısınız. Kese uygulamasını yaptıktan daha sonra yine sabunla beraber vücudunuzu temizleyerek durulayabilirsiniz.

Bu uygulaması ise 10 günde veya ayda bir yaparsanız vücudunuzdaki değişimi göreceksiniz. Selülit önlenmesiyle de yapılan kese her gün kalça ve baldırlara uygulanması gerekmektedir. Fakat nazik dokunuşlar ile yaptığınıza emin olun. Eminim ki kızarık bir cilde sahip olmak istemezsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ