Kategoriler

Cildimizde ve Vücudumuzdaki Alerjik Kaşıtıya Ne İyi Gelir? Neden Olur?

Cildimizde ve Vücudumuzdaki Alerjik Kaşıtıya Ne İyi Gelir? Neden Olur?
  • Cilt Bakımı
  • 05/02/2019 23:09 | Güncellenme: 22/02/2023 13:41
  • 0
  • 6.281
  • A+
    A-

Alerjik Kaşıtıya Ne İyi Gelir? ve Alerjik Kaşıntı Sebeplerini öğrenmek isteyen okusun.

Alerji kaşıntısı, günümüzde en fazla yaşanan rahatsızlıkların başında gelmektedir. İnsanlarında, Alerji Kaşıntısına Ne İyi Gelir? sorusunu sıklıkla sormaları oldukça normaldir.

İnsan vücudunun yaratılışı itibariyle bazı maddelere alerjisi olabilir. Alerji, vücudunuzda eksik veya fazla olan bazı hormonlar veya diğer etkenlerin, dışarıdan aldığınız bazı maddelere karşı olan direnç veya dirençsizliği sonucunda ortaya çıkan etkilere verilen isimdir. Bu etkiler kaşıntı veya döküntü olarak karşımıza çıkarken, bazen dayanılmaz haller alabilir.

REKLAM ALANI

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Çalışırken veya gece uyurken kaşıntıya neden olan etkilerin görülmesi ve insanları rahatsız eden bu etkenler sonucunda aşırı kaşınma sonucunda aşınma ve döküntülerle karşılaşmakta mümkün olmaktadır. Kaşıntı vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Deri üzerinden kaşıntı hissinin giderilebilmesi için birçok yöntem bulunmaktadır. Vücudunuza ve vücudunuzun vereceği tepkimelere göre farklı çözümlere ulaşabilir, istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.

 

alerjik kaşıntı

Kaşıntı Tedavisi

Kaşıntılar ciddi bir hastalık sonucunda ortaya çıkmadıysa, genelde kullandığınız ilaçların değiştirilmesi veya krem, losyon gibi kullanılacak farklı ilaçlarla çözüme ulaştırılabilir. Ayrıca evinizde yapabileceğiniz basit karışımları düzenli olarak kullanmanız sonucunda da kaşıntıdan kurtulabilir, problem yaşamadan eski yaşantınıza dönebilirsiniz. Kaşıntı için kullanılacak ilaçların verilmesi için, yine doktorunuzun bazı tahliller alması, alerji etkisiyle karşılaşmamanız için önemlidir. Bir yandan kaşıntıyı gidermeye çalışırken, diğer yandan yeni bir alerjiyle karşılaşmanız can sıkıcı olacağı için, kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle kaşıntı ilaçları kullanmayın.

alerjik kaşıntıya ne iyi gelir

Evinizde bulunabilecek olan malzemelerle rahatlıkla yapabileceğiniz tarifler sonucunda, alerji kaşıntılarının önüne geçebilirsiniz. Alerji kaşıntısı nasıl geçer ? sorusu için  sizlere evinizde yapabileceğiniz  tarifler ve kullanım şekillerini vereceğiz. Bununla birlikte, kaşıntı problemi yaşadığınız da ve alerji kaşıntısına doğal çözümler aradığınızda başvurabileceğiniz kürler aşağıdaki gibidir.

Karbonat Kürü

3 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak krem kıvamına getirin. Daha sonra, kaşıntı yaşadığınız bölgeye bu krem kıvamındaki karışımı sürerek, 10 15 dakika kadar bekledikten sonra bol suyla yıkayabilirsiniz.

Yulaf Samanı

1 tutam yeşil yulaf samanı ile 1 bardak suya ihtiyacınız olacaktır. İkisini bir kabın içine koyarak 5 dakika kadar kaynatın. 12 saat kullanım ömrü olan bu karışımı, kaynattıktan sonra biraz soğuyunca süzerek kullanabilirsiniz.

Soğuk Su

Soğuk hissiyatları ile kaşıntı hissiyatları aynı sinirden geçtikleri için kaşınan bölgeyi tutabildiğiniz kadar soğuk suya maruz bırakmanız kaşıntınızı azaltacaktır. Soğuk uygulamasını yapabileceğiniz bir kaç alternatif bulunmaktadır. Bunlar;

  1. Soğuk su uygulamanız.
  2. Bir bez veya havlu gibi kumaş bir ürünün içerisine buz koyup kaşıntı olan bölgeye tutabilirsiniz.
  3. Son alternatif ise soğuk su ile duş almanızdır.

Limon Suyu

Limon;Sitrik asit ve asetik asitler içeren formülü ile cildinizde tahriş, iltihap ve kaşıntıyı giderebilecek olan limonu şu şekilde uygulayabilirsiniz.

Malzemeler;

1-2 adet limon

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Ortadan ikiye ayırdığınız limonun suyunu sıkın ve bir pamuk yardımı ile kaşıntılı bölgenize sürün. Bir müddet sonra kendi kendine kuruyacaktır. Ardından ılık su ile durulama işlemine geçebilirsiniz. Günde iki kez uygulayabilirsiniz. Hassas ciltli bireyler için tavsiye edilmez.

Elma Sirkesi

Antibakteriyel özelliği sayesinde ciltte oluşan kaşıntı ve mantar gibi durumları ortadan kaldıran sirke mucizesini denemenizde fayda vardır.

  1. Duş aldıktan sonra son durulama suyunuzun içine takribi bir kova kadar ılık suya 3 bardak kadar sirkeyi koyun ve durulanın. Cildiniz kuruduktan sonra nemlendirici bir kremle cildinizi nemlendirin
  2. Bölgesel kaşıntılar için sirkeyi pamuk yardımı ile sürüp 30 dakika sonra nemlendirici krem sürebilirsiniz.

Aloe Vera Jeli

Aloe Vera içerinde bulunan güçlü E vitamini sayesinde cildiniz besler ve ayrıca kaşıntı, mantar gibi durumlarda oldukça etkin bir şekilde kullanılır. Aloe Verayı şu şekilde kullanabilirsiniz;

  1. Aloe Vera yaprağını soyarak açığa çıkardığınız jeli kaşıntılı olan bölgenize sürüp takribi 15 dakika kadar bekledikten sonra su ile durulayabilirsiniz.
  2.  2 yemek kaşığı kil ve 1 yemek kaşığı aloe vera jelini iyice karıştırıp kaşınıtılı alana sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra ılık su ile durulayın. Günde 1 kez bu işlemi uygulayın.

 

 

Alerji Kaşıntısı İçin Kullanılan Başlıca Kremler

Alerji kaşıntısı ilaçları isimlerinin başlıca olanlarını aşağıdaki şekilde sizler için derlemeye çalıştık;

-Sudocrem

-Fenistil

-Hipokort

-Stilex Jel

-Travocort

-Pruzon pomad

-Bepanthol (Kaşıntı için olan)

-Dermovate

-Advantan

-Eumovate

-Aynısafa Kremi

Kaşıntı Neden Olur?

İnsanların vücutlarının farklı bölgelerinde kaşıntı olmasının tek sebebi alerji değildir. Yediğiniz yemek, içtiğiniz içecek veya aldığınız herhangi bir ilaç sonucunda alerjik kaşıntıyla karşılaşabilirsiniz. Fakat kaşıntının alerjiden mi olduğunu, yoksa farklı bir nedenden olduğunu ortaya çıkartmanız, çözüm aşamasında oldukça işinize yarayacaktır. Genelde önemsenmeyen ve kendiliğinden geçer şeklinde yorumlanan kaşıntıların sebepleri şu şekildedir;

– Cilt kuruluğu,
– Karaciğerde ortaya çıkan herhangi bir problem,
– Böbrek rahatsızlıkları veya kan kanseri,
– Sarılık veya güneş ışınlarına fazla maruz kalma,
– Beslenmede yetersiz kalınması,
– Sedef hastalığı, egzama, gül hastalığı, herhangi bir cilt hastalığı,
– Kullanılan birçok ilacın yan etkileri sonucu,
– Cinsel yolla bulaşabilen hastalıklar,
– Sinek veya böcek ısırması,
– Enfeksiyon ve son olarak,
– Her türlü Alerji kaşıntıyı tetikleyebilir.

Kaşıntı Sebebinin Teşhisi

Vücudunuzda gördüğünüz gibi birden fazla sebepten dolayı kaşıntı olabilir. Kesin olarak bunun neden olduğunu anlayabilmek ve onun üzerinde tedavi yöntemlerini kullanabilmek için, doktora başvurmanız gerekecektir. Doktorunuzun yapacağı tahliller sonucunda kesin olarak problemin neyden kaynaklandığı ortaya çıkarılacak, en etkili çözüme ulaşabilirsiniz. Diğer şekilde gözden kaçırılacak bir kaşıntı, büyük bir hastalığın habercisi olacağı için, erken kanı şansınızı da kaybedebilirsiniz.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ