Kategoriler

Cilt Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Cilt Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri
  • Cilt Bakımı
  • 10/07/2015 01:55 | Güncellenme: 13/03/2023 00:08
  • 0
  • 5.288
  • A+
    A-

Eğer cildinizde saydığımız cilt hastalıkları ve bunun dışında gözlemlediğiniz hastalıklar varsa..önce bir cilt uzmanına görünüp, teşhis yaptırmanız son derece önemlidir. Teşhisinizi yaptırdıktan sonra doktorunuzun verdiği ilaçlar yanında bitkisel tedavi yollarına da başvurabilmeniz mümkündür.

Vücudumuzun tamamını kapsayan cildimiz güzellik konusunda da en önemli organımızdır. Vücut ısısının düzenlenmesi, bağışıklık sağlama ve dış uyarıların algılanmasında etkili olan cildimiz için çoğu zaman gereken ilgiyi gösteremeyebiliyoruz. Yani hayatın getirdiği sürekli çalışma temposu ve zaman kısıtlaması kişisel bakımı aksatan ve hatta bazen akla bile getirmeyen etkenlerden olabilmekte.

 

Kimyasal şampuanlar, deterjanlar cilt hastalıklarının oluşmasına sebep olurken, beslendiğimiz gıdalar, stres ve bazı hastalıklar da buna dâhil edilebilir. Bu nedenle vücutta egzama, akne, sedef, cüzzam, deri tahrişi, isilik, döküntü gibi birçok cilt hastalıkları oluşmaktadır. Oldukça önemli ve hassas yapıya sahip olan cildimiz için tıpta ayrı bir uzmanlık alanı bulunur. 

 

3 Kategoride Cilt Hastalıkları ve Bitkisel Çözümleri

Cilt Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Vücudunuzun sağlıklı mı sağlıksız mı olduğunu aslında dışa vuran cildimiz, bazı cilt hastalıkları ile bunu beli etmektedir. Bugün sizlere birçok sebepten dolayı oluşabilecek cilt hastalıkları için bitkisel tedavi yollarından bahsedeceğiz.

Aknelerden Nasıl Kurtulurum?

Cilt hastalıkları için tedavi yöntemi anlatmaya ilk olarak akneden başlayacağız. Hepimizin bildiği gibi akne ergenlik döneminin başlaması ile ciltte görülen ve her yaşta ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Bir tane çıkması bile kişide huzursuzluk yaratan akneler için tedavi yöntemi olarak ıhlamurdan başlayacağız. Cilt hastalıkları içerisinde akneleri tedavi edebilmek için kullanacağınız 2 çorba kaşığı ıhlamuru, 2 su bardağı suyla karıştırdıktan sonra kaynatın. Oluşan karışımı tülbentten geçirerek süzün ve geriye kalan su ılıdıktan sonra pamuk yardımıyla ıslatarak yüzünüze sürün. 10 dakika ıslak bir şekilde bekledikten sonra yıkayabilirsiniz.

Akne cilt hastalıkları kategorisinde en çok gözlemlenen sorunlardan bir tanesidir. Tedavisinde ıhlamuru kullanabileceğiniz gibi elma sirkesi kürünü de kullanabilirsiniz. Yarım bardak kaliteli elma sirkesini yarım bardak su ile karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı pamuk yardımı ile cilt hastalıkları oluşan akneli bölgelere uygulayın. Bir süre bekledikten sonra ılık su ile yıkayıp temizleyebilirsiniz. Bu cilt bakımı uygulamasını düzenli bir şekilde yaptığınızda cildinizdeki lekelerin ve sivilcelerin geçtiğini göreceksiniz.

Egzama İçin Bitkisel Tedavi

Akne dışında görülen cilt hastalıklarından bir tanesi de egzamadır. Genellikle kadınlarda sıkça gözlenen egzama elde ve yüzde olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Haliyle tedavi yöntemleri de bu şekilde sınıflandırılmaktadır. Ellerinizde meydana gelen egzama kızarıklığa, kuruluğa ve derinin pullar halinde dökülmesine sebep olabilmektedir. Tedavi süreci bazen zorlu olan egzama genellikle gün içerisinde sıkça ıslak kalan ellerde meydana gelebilmektedir.

Egzama sıkça gözlemlenen cilt hastalıkları kategorisinde olsa da sizler için doğal bir tedavi yönteminden bahsedeceğiz. Egzamanın panzehiri olarak anılan dut, tedavimizin başkahramanı olacak. 3 su bardağı suyu kaynattıktan sonra içerisine avuç dolusu kadar kuru beyaz dut atın. Kaynamaya başladığında altını kısın ve 5-6 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra ellerinizi içine sokabilecek kadar ılıdıktan sonra ellerinizi suyun içine sokun ve 9-10 dakika bekleyin. Kısa bir süre sonra ellerinizi çıkardıktan sonra da 1 saat daha yıkamadan bekleyin ve 1 saat sonra ılık suyla yıkayın. Cilt hastalıkları için oldukça etkili olan bu egzama kürünü haftada 3-4 kere yaptığınızda değişimi görebileceksiniz. El egzaması için anlatsak da bu tedavi yöntemini vücudunuzun her bölgesinde tedavi yöntemi olarak kullanabilirsiniz.

Cilt hastalıkları sıkça oluşan yüzünüz için yukarıda verdiğimiz kürün aynısını uygulayabilirsiniz. Bunun dışında bitkisel bakım kremlerini ve doktorunuzun verdiği ilaçları da kullanmanız mümkündür. Hatta ileri derecede bir hastalık mevcutsa her şeyden önce doktora danışmanız son derece önemlidir.

Sizlere vereceğimiz bitkisel tedavi yöntemi için yarım yemek kaşığı zerdeçal tozunu yarım tatlı kaşığı neem yaprağı ile karıştırarak sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz. Cilt hastalıkları sebebiyle yüzünüzü pürüzsüz ve yumuşak bir hale getirmek için su ile ezilmiş badem yapraklarını karıştırıp egzamalı bölgenize uygulayabilirsiniz.

Sedef Hastalığı İçin Doğal Tedavi Kürü

Cilt hastalıkları için de dirsek, diz, bel ve saçlı bölgelerde gözlemlenen diğer bir hastalıkta sedeftir. Genellikle stres ve genetik özellikler sebebiyle ortaya çıkan sedef hastalığı için hap, iğne tedavileri veya ışık tedavisi gibi yöntemler kullanılmaktadır. Bu tedavi yöntemlerini ancak doktorunuzla görüşerek uygulayabilirsiniz. Bizler sizlere evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz ve sedef için tedavi edici olan bazı bitkilerden bahsedeceğiz. Aslında sedef için vereceğimiz bitkisel kürümüz egzama, saç dökülmesi, sedef, kurdeşen, vitiligo gibi birçok cilt hastalıkları için etkili olmaktadır.

Kürümüz için kullanacağınız malzememiz 250 gram kırımızı pancar olacaktır. Kırımızı pancarı kabuklarını soymadan sirkeli suya koyarak 1 gece bekletin. Sirkeli suda 1 gece bekleyen kırmızı pancarı sabah kaynar suyun içine atın ve 3 dakika boyunca kaynatın. Bir süre demlenmesini bekleyin süzdükten sonra cam kavanoz içerisine koyun. Elde ettiğiniz kürü 3 hafta süresince günde 3 kez olmak üzere aç karnına için. Yaklaşık olarak 10. günden itibaren ciddi bir şekilde cilt hastalıkları için oluşan değişikliği göreceksiniz. Tüm cilt hastalıkları ile ilgili daha detaylı bilgi ve çözüm yöntemleri için şu kategorimize göz atın: Cilt Sorunları

 

Cilt Hastalıkları Nasıl Önlenir?

Cilt hastalıkları için birçok tedavi yöntemi anlatsak da öncelikle yapmanız gereken bu hastalıkların oluşma sebebini araştırıp onu ortadan kaldırmak olmalıdır. Örneğin sürekli olarak kimyasal temizlik malzemeleri ile uğraşan bayanlar kendilerinde birçok cilt hastalıkları gözlemleyebilmektedir.

Aynı şekilde sağlıksız beslenen ve yağlı besinler tüketen bir ergen, yüzünde birçok sivilce görebilmektedir. Bu etkenler sebebiyle oluşan hastalıklar için tedavi yöntemi uygulasanız da tekrar oluşma riski ortadan kalkmayacaktır. Bu nedenle sağlıklı cilt için sağlıklı beslenin, temizliğe önem verin ve stresten uzak durun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ