Kategoriler

Selüliti Geçiren, Selüliti Gideren İğnesiz Mezoterapi

Selüliti Geçiren, Selüliti Gideren İğnesiz Mezoterapi
  • Cilt Bakımı
  • 10/04/2017 22:56 | Son Güncellenme: 04/03/2023 10:27
  • 0
  • 27.763

Selüliti geçirmek için İğnesiz Mezoterapi, mineral, aminoasit, vitamin, enzim ve ilaçların orta deri tabakasına verilen işlem olarak bilinmektedir. İğnesiz Mezoterapi ilk uygulanmasında enjeksiyonlar olarak kullanılan günümüzde ise iğneli mezoterapi, ağrılı ve kanlı olması yer yer morarmalara yol açması ile tedaviyi çoğu zaman bitirememektedirler.

 

İlk defa 1952 senesinde Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmıştır. 1987 senesinden sonra Fransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel olarak tıbbın bir parçası haline geçmiştir. Tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Uygulanacak tedavinin yerine göre hazırlanan ilaç karışımının çeşidi ve miktarı da değişmektedir. Kullanılan yerler çok geniş alan olmak ile beraber ilk akla gelenler ise spor yaralanmaları, kas-iskelet sistemi, saç dökülmeleri, kozmetik tedavileridir. Mezoterapinin faydalı olduğu estetik sorunlar da ise selülit, vücut şekillendirme, bölgesel yağlanmalar, kilo kaybı, göz altı torbalanması, deri çatlakları, yara izi tedavileridir.

İğnesiz Mezoterapi Nedir Nasıl Yapılır?

İğnesiz mezoterapi elektroporasyon yolu ile açılmaktadır. Elektriksel bir akım ile oluşan mikro kanallar ve polarizasyon yardımıyla deriye geçer. Yapılan çalışmalar da ise iğnesiz mezoterapi sistemi ile iğneli yönteme göre daha homojen bir ilaç uygulaması sağladığı için daha etkili sonuçlar vermiştir. Aslında bu sistem ile ilerlemiş ülkelerde kanserli hastalarının tedavisinde kullanılan kanser ilaçlarının verilebilmesi için kullanılan bir yöntem olarak uygulanmış sonradan ise mezoterapi içerisinde başarılı bir teknik olarak görülerek uygulanmaya başlanmıştır.

Selülit ve İğnesiz Mezoterapi

Cilde nüfuz eden ilaç kokteylleri ile rahat bir şekilde cilt altı yağ dokusuna iner orada yağ hücrelerini yakar ve enerji olarak kullanılır. Kan akımını uyarır, lenf akımını uyararak kollajen yapımı arttırmaktadır. Kullanıldığı alan da selülite bağlı olarak portakal kabuğu görüntüsüne neden olan fibrotik ve bağ dokusu bantları çözülüp cilt altı dokularını rahatlatır. Eriyen yağ dokusunu da selüliti azaltmış olmaktadır. Cildin fonksiyonel tabakası olmasından, zengin bir damar yapısı, kıl folikülü sayısı, bağ doku hücreleri sayısına sahip olmaktadır. Uygulama tekniğinde ilaçlar selülitli alanın üzerine plakalar altına özel bir tabaka içerisine konularak uygulanmaktadır. Eski yöntem ise iğneli mezoterapi de iğneyle selülitli alana ilaç verilmekteydi.

Bugüne kadar mezoterapi de birden fazla enjektör çeşitleri kullanılmıştır. Enjeksiyonlar dermis içine veya dermis altına uygulanmaktaydı. Kullanılan bazı enjektörler doz ayarlı ilaç verebilmek adına tabanca şeklinde kullanılmaktadır. Fakat bu uygulamaların her birinde iğnenin girdiği yerlerde kanama, morarma ve ağrı görülmektedir. Bu problemlerden dolayı birçok hasta tedaviyi yarı da bırakmak zorunda kalmıştır. Diğer ülkelerde daha yeni bir senedir uygulanmaya başlanan iğnesiz mezoterapi yöntemi ile mezoterapi ilaçlarının kokteyli rahatlık ile cilde verilebilmektedir. Bu yöntemde isse elektroporasyonla ilaçlar cilde nüfuz edip, dermise kadar inmektedir.

İğnesiz Mezoterapi Yan Etkileri

İğnesiz mezoterapi işlemlerinde herhangi bir risk veya yan etki yoktur. İğneli de ise iğneye bağlı olarak ağrı, korku, kanama,  hematom, morarma, asepsiye dikkat edilmediğinde enfeksiyon ve deri çizilmeleri görülebilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ