Güzellik Sırları ve Doğal Bakım Önerileri

Macadamia Yağı Cadı Fındığı Yağı Nedir Ne İçin Kullanılır

Macadamia Yağı Cadı Fındığı Yağı Nedir Ne İçin Kullanılır

Mucizevi Macadamia Yağı ile Yara izleri ve Sivilce Lekelerine Son!

Macadamia yağı ve cadı fındığı yağı isimleriyle bilinen mucizevi yağı pek çoğunuz hiç duymamış olabilirsiniz. Yeni duyanlar ne macadamia ne işe yarar, nereden bulunur, nasıl satın alınır, nasıl kullanılır gibi konularda araştırma yapan okuyucularımızı konunun devamına davet ediyoruz;

Doğal cilt bakım ürünlerinden az bilinen ama çok faydalı macadamia yağının teninizi nasıl pürüzsüzleştirdiğine inanamayacaksınız.

Üstelik sadece cildiniz için değil, saçlarınız için de kullanabilirsiniz. Yıpranmış saçlara keratinden daha faydaları bir ürün varsa, o da şüphesiz li Macadamia’dır.

Macadamia Yağı Nedir?

Macadamia yağı, bir çeşit fındıktan elde edilen, organik bir yağ çeşididir. Mevzu bahis fındık cadı fındığı adıyla da anılmaktadır. Macadamia isminde, sıcak iklimlerde ve çoğunlukla da Avustralya kıtasında bulunan, yaprak dökmeyen ve dört mevsim boyunca yemyeşil kalan bir fındık ağacının meyvesi olan cadı fındığından elde edilen yağ, cilt sorunları için bire birdir.

macadamia yağı ve faydaları

 

Sevilen Yazılarımızdan Saç Kesim Modellerini gördünüz mü? Bu senenin en çok tercih edilen bayan saç modellerine de bir göz atın

Zaten pek hazır kozmetik ürünü; sivilce kremleri, cilt bakım setleri, yara izi ve leke izi gidericiler ve hatta bazı kozmetik ürünler ile ünlü markaların makyaj malzemeleri dahi ürünlerinin içinde malzeme olarak macadamia yağı bulundurmaktadır.

Macadamia fındığı, Türkiye’de üretilen fındıklara oranla oldukça daha büyük ve yağlı bir fındıktır. Dolayısıyla fındık yağı üretimi de daha fazla olmakta olduğundan, satış fiyatları da ona göre düşmektedir ancak diğer yandan ülkemizden çıkarılan bir ürün olmaması sebebiyle, ihracat masrafları binince, maliyeti bir miktar artmaktadır.

Günümüzde daha yaygın olarak gıda sektöründe kullanılan Macamia yağı, bilinen hiç bir meyvenin içermediği bir element olan palmitoleik asit içerdiği için, hücre yenilenmesinde çok ciddi etkisi olduğu düşünülmektedir.

Macadamia Yağının Faydaları:

Macadamia yağı; cadı fındığı haricinde sadece ve sadece insan vücudu tarafından üretilen ve yaş aldıkça vücuttaki üretimi git gide azalan palmitoleik asit barındırdığından, yaşlanmanın etkilerine karşı mükemmel savunma sağlayan bir doğal anti-agingdir.

  • Hücre yenilenmesi sağlaması sebebiyle ciltteki yara izlerine, sivilce izlerine ve cilt lekelerine iyi gelir
  • Hücre yenileyici özelliği sayesinde kanser hastalığının tedavisinde değilse de önlenmesinde büyük önem taşıdığı düşünülür
  • Hemoroid hastalarının harici kullanımında macadamia fındığı yağı pek çok ilaçtan daha etkili olmuştur.
  • Cildin nem dengesini düzenleyerek, gelecekteki muhtemel sivilcelere engel olur
  • Saçları yavaş uzayan kişiler için mükemmel bir saç uzatma maskesidir.
  • Boya gibi işlemler sebebiyle yıpranmış ve nem kaybetmiş saçları onarır, güçlendirir
  • Saçların parlak canlı ve gür görünmesini sağlar.

 

Macademia Yağının İçinde Neler Var:

İçeriğinde aşağıdaki maddeleri barındırmakta olan cadı fındığı yağı;

pek çok meyvede bulunmayan enzimler, vitaminler ve minerallerle yüksek faydalı bir üründür.

  • Oleik Air
  • Linoeik Asit
  • Palmitoleik Asit
  • Omega 3
  • Omega 6
  • Omega 7

barındırdığı en önemli içeriklerdir.

Macadamia Fındığı Yağının Zararları:

  • Oldukça kalorilir. Krem, tonik ya da cilt bakım yağı olarak değil de, dahili kullanım ile tüketirseniz yani yemeklerin içinde ya da kaşıkla oral yolla alacak olursanız, uzun vadede ciddi şekilde kilo almanıza sebebiyet verebilir.
  • Vücutta tutulan bir yağdır. O yüzden karaciğer yağlanması yapabilir.
  • Kolestrol sorunu olanların yine dahili kullanımdan kaçınmaları gerekir.
  • Macadamia yağının harici kullanımının yani cilde, yüze sürülmesinin, herhangi bir alerjen etki de dahil olmak üzere bilinen bir yan etkisi yoktur.

Macadamia Yağı Nasıl Kullanılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, içerek de kullanabilir ve nimetlerinden yararlanabilirsiniz çünkü aynı zamanda oldukça da lezzetlidir ancak tavsiye edilen kullanım şekli, macadamia yağı kremi şeklindedir.

Piyasada macadamia kremi satan bir takım mağazalar bulabileceğiniz gibi, doğrudan yağını satın alarak, evde kendi cilt bakım kreminizi kendiniz de yapabilirsiniz.

Yağı haftada bir kaç kez olmak kaydıyla doğrudan yüzünüze, özellikle de sivilce sorununuz varsa sivilceli bölgenize ya da yara izlerinin üstüne uygulayabilir ya da kıvamlandırmak için, içine bir miktar bal katarak, organik bir cilt bakım maskesi yapıp, macadamia kreminizi kendiniz üretebilirsiniz.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ