Kategoriler

Peeling Nedir? Evde Nasıl Yapılır?

Peeling Nedir? Evde Nasıl Yapılır?

Peeling ile ölü derilerden arınarak güzelleşme ve pürüzsüz bir cilde sahip olma temalı yazımıza geçmeden önce bahsetmek isteriz ki; vücudumuzun geneline nispeten en çok önem verdiğimiz yüzümüz de seneler geçtikçe kırışıklıklar, lekeler, renk değişiklikleri, sarkmalar kısacası tahrişler oluşabilmektedir.

 

Bu sorunları birçok makyaj malzemesiyle kapatmanız mümkünken önemli olan onları tamamen yok etmektir. İşte bugün sizlere yüzünüzde meydana gelebilecek olan ölü deri ve her türlü tahrişin yok olması ve cildinizin daha canlı olması için peeling uygulamasını anlatacağız.

 

Peeling nedir, nasıl ve ne zaman yapılmalıdır gibi sorulara cevap vereceğimiz bu makalemiz, yüzünüz için yapacağınız cilt bakım önerilerinden oluşmaktadır. Öncelikle peeling nedir sorumuza cevap verelim. Peeling zamanla ciltte oluşan ve yapılan bakımların olumsuz etkisini önleyen ölü derinin ciltten temizlenmesi ve alttaki temiz, canlı, sağlıklı derinin ortaya çıkmasını sağlayan bir tür maske uygulamasıdır. Peeling nedir ne değildir ayrıntılı bir şekilde işleyeceğimiz bu makalemizde..sizlere anlatacağımız doğal peeling uygulaması sayesinde rahatsız olduğunuz lekeli, siyah noktalı cildinizden kurtulacak ve taze bir cilde sahip olacaksınız.

 

Cilt İçin Peeling Çeşitleri Nelerdir?

 

Yaşlanma belirtileri olarak gözlenen kırışıklıklar, çatlaklar ve lekelerin giderilmesinde tercih edilen lazer tedavisi ve yüz gerdirme işlemi uygulatmak istemeyenler de bu peeling uygulamasını yapabilirler. Böylelikle hem daha ucuza bakım yapmış hem de zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Peeling nedir sorusundan sonra, nasıl yapılır konusuna geçmeden sizlere peeling çeşitlerini anlatmak istiyorum. Peeling çeşitleri 3 grupta incelenmektedir. Bunlar; yüzeysel peeling, orta derinlikte peeling ve derin peelingtir. Peeling nedir öğrendikten sonra sağlıklı bir uygulama yapabilmeniz için çeşitleri de iyi bir şekilde bilmeniz gerekmektedir.

  • Yüzeysel peeling cildinizde çok büyük problemler yoksa yapabileceğiniz en güvenli ve en hafif uygulama olacaktır. Yüzeysel olarak yapacağınız peeling işlemi meyve asitleri ile yapılmakta ve birkaç kez tekrarlanabilmektedir.
  • Orta ve derin peeling uygulamaları, derinin daha fazla soyulması gerektiği uygulamalardır. Bu tür peeling nedir nasıl olur diye merak ediyorsanız ve cildinizde derin lekeler veya tahrişler varsa orta veya derin peeling uygulaması yaptırmanız gerekebilir. Ancak bu işlem kendi kedinize yapabileceğiniz bir uygulama değil, uzman gözetiminde yapılması gereken bir işlemdir. Ciltteki derin sivilce ve lekeler için tercih edilebilecek bu uygulama kızarıklık ve yanma oluşturabilmektedir.

 

Cilde Doğal Peeling Maskeleri

Peeling nedir diye merak eden bayanlar için evde yapabileceğiniz yüzeysel peeling uygulamasının püf noktalarından bahsedeceğiz. Diğer çeşitler için doktorunuza başvurabilirsiniz. Cildinizde yapmak istediğiniz ufak bir yenilenme, tazelenme için peeling nedir, çeşitleri nelerdir öğrenmiş olduk.

Şimdi de peeling nasıl yapılır konusuna değinelim. Sizlere vereceğimiz tarife göre uygulayabileceğiniz peelingi maske sürer gibi yani göz çevresi ve dudak kenarları dışında cildin tamamına sürülmelidir. Dairesel hareketlerle yavaş yavaş ve masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Haydi, şimdi evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve yapabileceğiniz %100 doğal peeling nasıl yapılır öğrenelim. bu arada Peelinge ihtiyaç duyan cildiniz için en iyi leke kremi yazımıza bakarak cilt lekelerini giderici özellikteki tıbbi kremleri de inceleyebilirsiniz.

Cildi Canladırmak İçin Peeling

Malzemeler: 2 çay kaşığı biraz öğütülmüş kahve (un gibi olmamalı), 2 çay kaşığı bal, yarım çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Saydığımız malzemeleri cam kâsede karıştırın ve peeling kıvamına gelince cildinize uygulayın.5 dakika sonra ovalayarak çıkartın ve ılık suyla cildinizi temizleyin. Haftada 1 kere uygulayabileceğiniz peeling sayesinde daha canlı ve daha temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Ciltteki Ölü Deri, Siyah Nokta Ve Sivilceler İçin Peeling

Malzemeler: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 200 ml bal, yarım yemek kaşığı elma sirkesi, yarım tatlı kaşığı sıcak su

Yapılışı: Bir kap içerisinde bütün malzemeleri karıştırın ve cildinize uyguladıktan 15 dakika sonra hafif ıslak bir bezle ovalayarak çıkartın. Ölü deri, siyah nokta ve sivilcelerden kurtulabileceğiniz bu peelingi uyguladıktan sonra bol suyla yıkayın. Her hata düzenli bir şekilde uyguladığınızda farkı göreceksiniz.

Kuru Ciltteki Siyah Noktaları Yok Eden Peeling

Malzemeler: Yarım su bardağı kil, yarım su bardağı mısır unu, yeterince su

Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırın ve krem kıvamına gelene kadar su ilave edin. Cildinize uygulayın ve 5 dakika sonra ovalayarak ve bol suyla temizleyin.

Burundaki Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Peeling

Malzemeler: 1 tane limonun kabuğunun rendesi, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mısır unu

Yapılışı: Malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın ve oluşan peelingi burnunuza uygulayın.15 dakika bekledikten sonra bol su ile ovalayarak çıkarın.

Yüzeysel peeling yapmak için kış ayları tercih edilebilir. Ancak bizim sizlere önerimiz kış aylarında havanın soğuk olmasından dolayı risk oluşabileceği için bahar aylarını tercih etmenizdir. Peeling yaptıktan sonra makyaj yapmamanız ve cildinizi güneş ışınlarından korumanız gerekmektedir. Bunun için bahar ayları güneşin çok yakıcı olmaması ve rüzgârın kışa göre sert olmaması açısından idealdir.

Peeling uygulamalarınız hakkında siz de yorumlarınızla katkıda bulunursanız çok seviniriz. Cildinizdeki ölü deriden, lekelerden ve sivilce izlerinden kurtulmak için Peeling alternatifi olarak Madecassol krem kullanımını da düşünebilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. mizgin dedi ki:

    acaba yulaf ezmesini iri taneli mi kullanmalıyım yoksa rondodan çekeyim mi?

  2. admin dedi ki:

    yulaf ezmesini rondodan geçirmelisin…

BİR YORUM YAZ