Kategoriler

Hindistan Cevizi Yağı İle Cilt Beyazlatma

Hindistan Cevizi Yağı İle Cilt Beyazlatma

Hindistan cevizi, birçok kişinin halen daha tadını dahi bilmediği, Hindistan bölgesinde yetişen bir meyvedir. Dış görünüş itibari ile büyükçe bir cevizi andıran bu meyvenin kabuğu serttir. Kabuk rengi kahverengi renkte olur ve kesildiğinde içerisinde bulunan beyaz tabaka Hindistan cevizi olarak birçok yiyeceği süsler. Ayrıca Hindistan cevizi içerisinde bir miktar da su bulunmaktadır. Bu suyun da vücut sağlığı üzerindeki etkisi büyüktür.

Hintlilerin yıllarca alternatif tedavide kullandıkları Hindistan cevizinin vücutta baştan ayağa birçok faydası bulunmaktadır. Meyve olarak tüketildiği gibi bir de Hindistan cevizi yağı olarak da kullanım alanı bulunmaktadır. Hindistan cevizi ile yapılan çeşitli maskeler sayesinde ciltte mucizeler oluşturmak mümkün olmaktadır.

 

Başta Hindistan cevizi yağı ile cilt beyazlatma olmak üzere, birçok kişinin bilgisi dahi olmayan bu maskelerden de yazımızın ilerleyen bölümlerinde bahsetmiş olacağız.

 

hindistan cevizi yağı cilt beyazlatma

Hindistan Cevizi Yağı Cilt İçin Nasıl Kullanılır? Cilt Beyazlatma Etkisi

 Hindistan cevizi yağının olağanüstü etkilerini duyanların merak ettikleri konulardan biri de Hindistan cevizi yağı cilt için nasıl kullanılır? Konusu olmaktadır. Özellikle bayanların ilgi alanlarına giren bu konu cilt maskeleri üzerine olan ilgiden kaynaklanmaktadır. Milyonlarca TL harcanarak istenilen sonuçların alınmaması bir yana bir de yaşanan acı hislerine katlanmak artık günümüzde birçok kişinin tercihi olmamaktadır. Çeşitli maskeler ile cilt bakımı yaptıranların büyük bir bölümü güzellik merkezlerine abone olmuş durumdadırlar. Hem ekonomik hem de kolay ve basit yöntemlerle cildinizi 5 yaş daha genç bir hale getirmek mümkündür. Hindistan cevizi yağı ciltte makyaj temizleme toniği olarak, cilt lekelerini ve ölü deriyi arındırmaya yardımcı olarak, cildin sivilcelerden temizlenmesinde etkili olarak, cildin beyazlamasında etkili olarak sıklıkla kullanılan bir çeşit bitkisel yağdır.

Hindistan Cevizi Yağı İle Cilt Beyazlatma Maskesi

Bitkisel yağlardan mucizevi sonuçlar elde etmek mümkündür. Ancak doğru uygulanış şeklini bilmeden yapılan maskelerin özellikle yüz gibi hassas alanlarda alerjik reaksiyona sebebiyet vereceği de bir gerçektir. Bu sebeple bitkisel yağlardan elde edilecek olan maskelerin yapımında eksik bir ürün kullanmamaya özen göstermek gerekmektedir. Hindistan cevizi yağı ile cilt beyazlatma maskesi nasıl hazırlanır? Şimdi bu tarife bir göz atalım.

Hindistan cevizi yağını düzenli olarak kullananların kısa bir süre içerisinde cilt lekelerinin yok olduğu ve beyazladığı gibi düşünceleri mevcuttur. Cildinizde bulunan ölü hücrelerden kurtulmak için;

  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ile bir çorba kaşığı kahverengi şekeri cam bir kap içerisinde karıştırın.
  • Yüzünüze çok fazla baskı yapmadan hafif masaj hareketleri ile karışımı uygulayın,
  • 20 Dakika gibi bir zaman diliminde bekletin,
  • Ilık su ile yıkayarak yumuşak bir havlu ile yine baskı uygulamadan kurulayın.

Bu uygulamanın düzenli olarak ortalama bir ay yapılması halinde ciltte bulunan lekelerin yok olduğunu, beyazladığını ve cildinizin ölü deriden arınarak daha parlak ve canlı bir görünüm kazandığını görmüş olacaksınız.

 

 

Hindistan cevizi yağı, Bal, Limon Maskesi

Malzemeler:

-Hindistan cevizi yağı (1 yemek kaşığı kadar)

-Bal ( yarım kaşık kadar)

-Limon suyu (1 çay kaşığı)

Hazırlanışı: Sizlere yukarıda verilen malzemeleri bir kap içerisine alarak iyice karıştırın. Ardından elinize aldığınız karışımı cildinize iyice sürün ve 10 dakika kadar kurumasını bekledikten sonra cildinizi ılık su ile durulama yapabilirsiniz.

Zerdeçal, Muz ve Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

Malzemeler

-Hindistan cevizi yağı ( 1 yemek kaşığı )

-Muz ( yarım adet )

-Zerdeçal ( bir tutam )

Hazırlanışı

Püre haline getirdiğimiz muzun içerisine zerdeçalı ekleyip karıştırıyoruz. Karışımı cildimize sürüp yaklaşık 15 dakika kadar bekledikten sonra soğuk su ile durulama yapabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı sivilce problemlerine karşı etkin olarak kullanılan bir karışımdır.

Hindistan Cevizi Yağından Makyaj Temizleme Toniği

Özellikle de çalışan bayanların akşam evlerine geldiklerindeki yorgunluk hislerinin önemli etkilerinden birini ciltlerinde bulunan makyajlar oluşturmaktadır. Tüm gün cildin rahat nefes almasına engel olan kozmetik ürünleri akşama kadar cildin de yorulmasında etkili olmaktadır. Temizlenmeyen ciltlerde zamanla yıpranma meydana gelmektedir.

Hindistan cevizi yağından makyaj temizleme toniği yapmak için, cilt tipiniz yağlı ise Hindistan cevizi yağının sızma olarak satılanların dan kullanmanız gerekmektedir. Kuru bir cilt yapınız bulunuyor ise de sadece Hindistan cevizi yağı kullanmanız yeterli olacaktır. Cildinizin durumuna göre hangi yağı kullanacaksanız küçük bir cam kap içerisinde yarım çay bardağı Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağı ile yarım çay bardağı su ilavesi ile bir karışım elde edebilirsiniz. Bu karışımı her makyaj temizlemede tonik olarak kullanıp, hem cildinizin ferahlamasını hem de beslenmesini sağlayabilir, makyajın kötü etkilerine karşı bir nebze de olsa savaş açmış olabilirsiniz.

 

 

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları

Bilinmeyen sayısız faydaya sahip olan Hindistan cevizi yağı kullanım alanı oldukça geniştir. Peki, Hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir?

  • Cilt beyazlatmada etkilidir,
  • Cilt lekelerini yok etmede etkilidir,
  • Sivilce oluşumunu önler,
  • Cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlar,
  • Sivilcelerin yol açtığı izleri yok eder,
  • Kirpiklerin daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar,
  • Saç bakımında etkilidir,
  • Dudaklarda özellikle kış aylarında oluşan çatlakların giderilmesini sağlar,
  • Egzama için faydalıdır,
  • Göz altlarında oluşan kırışıklıkların düzelmesinde etkilidir,
  • Göz altlarında oluşan morlukların düzelmesinde etkilidir,
  • Saçların hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlar,
  • Saç dökülmesini önler,
  • Saç renginin açılmasını sağlar,

Görüldüğü üzere sayısız faydaya sahip olan Hindistan cevizi yağı sayesinde daha zinde ve canlı bir cilt yapısına ve saç yapısına sahip olmak mümkün olmaktadır.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ