Kategoriler

Kalıcı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?

Kalıcı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?
  • Güzellik / Makyaj
  • 10/12/2015 00:23 | Son Güncellenme: 06/03/2023 12:16
  • 0
  • 9.531

Estetik görünüme dikkat edenlerin son zamanlardaki güzellik sırrı olan kalıcı makyaj uygulamasını ve kalıcı makyaj nasıl yapılır konusu ile ilgili detayları ile ele alacağımız bu makale ile kafanıza takılan soruların yanıtlarını öğrenmiş olacaksınız.

Kalıcı makyaj kaş, kirpik ve dudak bölgelerine oldukça sık uygulanan ama bunların dışında da pek çok bölgeye de uygulanabilen bir yöntem.

Kalıcı makyaj uygulaması, bölgenin renk tonuna uygun pigmentlerin derinin hemen alt kısmına enjekte edilmesiyle tamamlanır.

Kalıcı Makyaj Uygulaması ile Günün Her Saati Güzellik

Uygulama, sürekli olarak makyajlı görünmek isteyenlerin en sık başvurduğu yöntemlerden biridir.

Kalıcı makyaj ile en sevdiğiniz tonlardaki makyajı cildinize uygulatıp üzerine gerektiğinde farklı tonlarda makyaj yapabilmeniz de mümkün. Günlük makyaj için zamanı olanlara daha önce makyaj nasıl yapılır konusunda bir makale kaleme almıştık bu kez ise “makyaj yapacak zamanım hiç yok” veya “her gün bu makyajı yapmaya üşeniyorum” diyenler için kalıcı makyaj tekniklerini ve mutlaka bilmeniz gereken detayları anlatacağız.

 

Kalıcı Makyaj Nedir

 

Kaş İçin Kalıcı Makyaj

Kalıcı makyaja ilk olarak kaş makyajı ile başlamak istiyoruz. Kaşları şekilsiz, dağınık veya az olan kişilerin tercih ettiği ya da kaşları çok hızlı uzayanların kalıcı çözüm istemesi üzerine yapılan bir uygulamadır. İlk olarak ten rengi ve saç rengine uygun olan pigment belirlenir. Bu şekilde en doğal görüntü sağlanır. Uygun olan pigment uygulama iğnesi veya kalemi olarak adlandırılan cihaza alındıktan sonra işlem başlar. Kaşların çıkış önünden başlanarak son uzama noktasına kadar düzgün bir biçimde uygulanır. Kaş bitimine dek bu uygulama devam eder. Her iki kaş da birbirine eşit olduğunda işlem iki hafta sonra yapılacak olan son uygulamaya kadar bitmiş sayılır. İki hafta sonra bu uygulamanın yeniden tekrar edilmesinin sebebi hem renk tonunun uyup uymadığını kontrol etmek hem de olası bir renk açılması varsa rengin üstünden yeniden giderek kalıcılığını sabitlemektir. Kalıcı kaş makyajı da tıpkı diğer kalıcı makyajlar gibi sonsuza dek kalmaz. Yapılan uygulamanın kalitesine göre üç, altı veya dokuz ay sonra yavaş yavaş silinmeye veya rengi açılmaya başlar. Kalıcı makyajın uzun süre dayanması için makyaj yapan güzellik salonu tarafından bir balm verilir ve bu balm 2 hafta kadar kaşlara ince bir şekilde uygulanır.

 

Dudak İçin Kalıcı Makyaj

Dudaklara uygulanan kalıcı makyaj, kaş ve eyeliner makyajından  farklı olarak daha fazla renk  seçeneğine sahiptir. Dudağın doğal tonlarına yaklaşılmak istense de isteğe göre senenin trend olan ruj renklerine uygun olarak da gül kurusundan mora kadar pek çok farklı renk seçeneği uygulanabilir. Genellikle tercih edilen renkler ise gülkurusu, pembe alt tonlu nude renkler ve kırmızı. Dudak çizgisinden başlanarak dudak iç kısımlarına kadar devam eden bu makyaj uygulaması aynı zamanda dudağa dolgunluk da kazandırmaktadır.

Bu yazı da ilginizi çekebilir:  Dudak Bakımı Nasıl Yapılır

 

Eyeliner İçin Kalıcı Makyaj

Tıpkı kaş makyajı gibi kalıcı eyeliner uygulaması da yapılır. Kalıcı makyaj uygulamalarında eyeliner makyajı çok daha dikkat ve özen isteyen bir işlemdir. Tam kirpik dibinden istenilen incelikte ve uzunlukta eyeliner uygulaması yapılır. Kalıcı eyeliner makyajında  istediğiniz her renk uygulanabilmektedir. Genellikle siyah renk tercih edilse de kahverengi ve lacivert eyeliner da tercih edilen diğer renkler arasındadır. Kalıcı eyeliner makyajı, makyaja yeni başlayan ve eyeliner sürmekte zorluk çeken kişiler için de oldukça pratiktir.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Uygulama için özel olarak tasarlanmış, bir el matkabı büyüklüğündeki basit bir alet ve iğne ucu ile, cilt altına zerk edilecek boya alınarak, deri altına uygulanır.

İşlem Ağrılı Mıdır?

Çoğunlukla hafif acılı ya da hiç acısız bir işlemdir ancak ağrı eşiği düşük kişiler için uygulamadan önce uygulama bölgesine  uyuşturucu özellik gösteren Emla Krem tarzı ilaç işlemi yapılabilir.

Kalıcı Makyajı Kim Yapabilir?

Kalıcı makyaj uygulamaları, uygun ortamlarda- tercihen steril güzellik salonları v.b. – ve yetkin kişiler tarafından yapılmadılır. Sertifikalı kalıcı makyaj kurslarından gereken belgelere sahip kişiler tarafından yapılması gerektiği gibi, uygulayacak kişinin estetik ve güzellik anlayışı, simetri algısı ve el becerisi de oldukça önem taşımaktadır.

Kalıcı Makyajdan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Kalıcı makyajın başarısı, yapacak kişinin becerilerine bağlı olduğu kadar, uygulama sonrası gereken bakımın düzenli ve doğru şekilde yapılmasıyla da doğrudan ilişkilidir. Örneğin en sık yapılan kalıcı makyaj uygulaması olan kaş kontürü uygulamasından hemen sonra, bir takım yara kremleri ve nemlendirici özellikli kremlerle, makyaj uygulaması yapılan bölgeyi sürekli olarak ortalama olarak 4-5 gün boyunca nemli tutmalısınız.

Kabuklanma olan bölgelerdeki kabukları soymamalı, kendiliğinden, doğal süreç halinde kabukların düşmesine müsaade etmelisiniz v.b.

 

Kalıcı Makyaj Fiyatları ve Zararları

Kalıcı makyaj uygulaması elbette ki uzun süre dayandığı ve uygulaması çok zor olduğu için diğer makyaj çeşitlerinden pahalıdır fakat her pahalı olan uygulama merkezi yani güzellik salonu bu işi sağlığınızı önemseyerek yapmayabilir. Bu yüzden kalıcı makyaj güvenilir olmayan ve belgesi olmayan hiçbir salonda yaptırılmamalıdır!

Kalıcı makyaj hataları yüzünden pek çok kişinin kaşları gri veya yeşil renkte görünebiliyor. Bunun sebebi ise kalıcı makyaj uygulamasının bilgili ve uzman eller tarafından yapılmaması. Kaliteli bir güzellik salonu nasıl olmalı konulu makalemizde de anlattığımız üzere bu konu estetiğin dışında sağlığınız açısından da bir hayli önemli. Eğer siz de kalıcı makyaj yaptırmak istiyorsanız mutlaka gideceğiniz estetik veya güzellik salonunun belgesinin olup olmadığına ve mümkünse daha önce yapmış oldukları kalıcı makyaj uygulamalarına bakmanızda büyük fayda vardır.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ