Kategoriler

Beyaz Kil Maskesi Faydaları, Beyaz Kil ile Maske Nasıl Yapılır?

Beyaz Kil Maskesi Faydaları, Beyaz Kil ile Maske Nasıl Yapılır?

Beyaz kil ile cilt için maske nasıl yapılır? Beyaz kil cilt maskesi tarifleri. Beyaz kil maskesinin faydaları Kore cilt bakım ürünleri sayesinde daha da popüler bir hal aldı. Herkes yeşil kil maskesini bilebilir , beyaz kil hassas ve kuru ciltler içinde rahatça kullanılabilen bir üründür. Yeşil kil ile kıyaslandığında en net farkı bu olabilir. Kil maskelerinin günümüz de oldukça fazla çeşidi mevcuttur.

Ufak paketler halinde ucuz fiyatlara harika bir bakım yapabilirsiniz. dilerseniz güvendiğiniz bir aktardan da satın alabilirsiniz. Kil öyle bir maddedir ki yüksek oranda mineral içeren yapıya sahiptir.

Beyaz Kil ve Beyaz Kil Maskesi Faydaları

Beyaz kil maskesi hem ekonomik hem de oldukça pratiktir. Tek yapmamız gereken yüzümüze uygulayıp 10-15 dakika beklemek ve ardından durulamak. Zaman içerisin de tıkanan ve genişleyen gözenek görünümüyle birlikte ; çeşitli cilt kusurlarına davet çıkarıyor. Özellikle yağlanmaya eğilimli bir cildin var ise ve  istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak daha olası bir durum. Bunun için arındırıcı etkiye sahip yüksek mineralli beyaz kil maskesi en iyi çözüm olacaktır.

Bu konu hakkında daha detaylı ve bilgilendirici diğer yazımız ” Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? ” size yardımcı olabilir.

Beyaz Kilin Cilde Faydaları Nelerdir?

  1. Cilt ve gözenek temizliğini derinlemesine sağlar .
  2. Gözenek sıkılaştırma etkisi vardır
  3. Cilde parlaklık veriyor.
  4. Daha mat bir cilt görünümü sağlıyor
  5. Siyah nokta, beyaz nokta, aşırı yağlanma, sivilce ve akne problemine karşı savaşır.
  6. Antioksidan özelliği ile cildi toksinlerden arındırıyor,
  7. Anti-aging etki sağlayarak yaşlanma belirtilerine karşı mücadele ediyor,
  8. Cildi besleyip canlandırıyor.
  9. Cildi beyazlatır, tonunu eşitler.
  10. Ölü derilerin giderilmesini sağlar.

Beyaz Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Beyaz Kil Maskesi Tarifi.

Kil için farklı tarifler vardır sizlerle hangi cilt problemi için nasıl yapmanız gerektiğini paylaşıyoruz. Kil maskelerinin ortak özelliği ; yüzünüze sürdükten 5- 10 dakika sonra suratınız da bir gerilme ve ya hafif yanma hissi olabilir. Bu hisler aslında maskenizin işe yaradığının işaretçisidir ama yanma hisi çoğalırsa yüzünüzü hemen durulayın .Hafta da 1 kere gün ışığına maruz kalmadan bu maskeleri sürüp , kullanabilirsiniz.

1 -Yağlı ciltler için kil maskesi tarifi

Yağlı bir cilde sahipseniz , mat ve sağlıklı bir cilt istiyorsanız evde yapabileceğiniz harika bir maske tarifi veriyoruz. Kilin en iyi özelliklerinden biri cildi fazla yağından arındırır ve normal bir cilt tipine dönüşmesine yardımcı olur. Hassas bir cilde sahip olsanız bile bu maskeyi rahatlıkla sürebilirsiniz.

  • 2 yemek kaşığı beyaz kil
  • 2 yemek kaşığı saf su veya gül suyu

Bu iki malzemeyi karıştırın , ve cildinize sürün. En fazla 10 dakika kadar bekleyin daha sonra ılık su ile durulayın . Yüzünüze tampon hareketlerle kurulayın. Ayda 4 – 5  kere yapabilirsiniz.

2 -Siyah noktalar için kil maskesi tarifi

Kil maskeleri en sık siyah noktaları geçirmek için uygulanıyor. Evde uygulayabileceğin bu siyah nokta kil maskesi tarifi aslında son derece basit.

  • 1 yemek kaşığı yeşil ve ya gri kil
  • 1 yemek kaşığı gül suyu veya saf su

Yukarıdaki bahsettiğimiz adımlar gibi bu işlemi yapabilirsiniz. Siyah noktalar için daha fazla bilgi edinebilmeniz için diğer yazılarımızın başlığını paylaşıyoruz. Başlıklara tıklamanız yeterli olacaktır.

3 – Cilt beyazlatıcı kil maskesi tarifi

Cildin daha eşit tonda ve aydınlık görünmesi için de kil maskelerinden yardım alabilirsin. Sağlıklı bir cilt için bu maske size yardımcı olacaktır.

  • Beyaz kil
  • Gül suyu veya saf su
  • Limon suyu

Bu karışımları bir maske kıvamı elde edene kadar güzelce karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayabilirsin. Eğer cildinin fazla gerildiğini, karıncalandığını hissedersen, maskeyi bir an önce yıkamanı öneririz.

Sağlıklı günler dileriz. Eğer sizde evde bu maskeleri denersiniz tecrübelerinizi yazımızın altında ki yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ