Kategoriler

Yerleşme Kanaması Yoğun Olan Var mı?

Yerleşme Kanaması Yoğun Olan Var mı?

Yerleşme kanaması yoğun olan var mı? Sorusunu çok duyuyoruz. Yerleşme kanaması nedir, yerleşme kanaması  ne zaman olur, yerleşme kanaması ağrılı olur mu? Bu ve bunun gibi bir çok sorunun cevabını sizler için cevapladık ve derledik.

Yerleşme kanaması, hanımlarda adet döneminden 2-5 gün önce ortaya çıkan, leke olarak görülen kahverengi ya da pembe tonlarında yaşanan kanamaya verilen addır. Bu vaziyet halk arasında “üzerine görme ya da üstüne görme ” olarak da anlatım edilmektedir.

 

Kadınlarda yerleşme kanaması olurken genellikle bir ağrı ortaya çıkmaz. Bazı hanımlarda adet sancısına benzeyen hafif ağrılar görüldüğü de bilinmektedir. Yerleşme kanamasına bağlı olarak ortaya çıkan ağrılar kısa sürelidir. Bu süreçte uzun süreli ağrıların görülmesi başka problemlerin olduğunun işaretçisidir.

Bu konuda sizi bilgilendirecek ve fikir verecek diğer yazılarımız ” Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur Üstüne Görme Kaç Gün Sürer ”  ve ” Hamilelikte Adet Görülür Mü ? ” dikkatinizi çekebilir. Başlığa tıklamanız yeterlidir.

Anne adayında genel olarak yerleşme kanaması esnasında ağrı ve sancı hissi ve şikayeti olmaz. Çok nadir de olsa hafif sızı benzer biçimde bir ağrı şikayeti olabilir. Bu süreçte ortaya çıkan ağrı hissi anne adayının acı eşiğiyle de yakından alakalıdır. Acı eşiği düşük olan hanımlarda fetüs yerleşirken hafifçe düzeyde ağrı veya sızı ortaya çıkabilir.

Yerleşme Kanaması Nedir ve Ne Zaman Olur ?

Üstüne görme yaygın ismiyle halk arasında bilinen ama aslında adet kanaması ile ilgili olmayan implantasyon kanaması, implantasyonun sözcük anlamı olan yerleşmeden kaynaklı yani döllenen yumurtanın rahim içine yerleşmesi sırasında rahim duvarındaki kılcal damarlara verdiği hasardan kaynaklı bir kanamadır.

Tıbbi adına implantasyon kanaması denilen bu yerleşme kanamasının olma zamanı, döllenmeden sonraki 12-14. Günlerinin sonuna muadil gelir. Döllenmenin son adet döneminden sonraki 2. Hafta civarına geldiğini hesaba katacak olursak, bu durumda yerleşme kanaması da son adet gününden ortalama 4 hafta sonrasına tekabül edecektir.

Regl kanaması ile karıştırılan yerleşme kanaması yeterince kuvvetli bir kanamaya yol açmadığından pek çok kadın adetlerini sökemediklerini düşünerek bir takım adet söktürücü bitkiler ve bitki çayları kullanmaktadır ve rahim kasılmalarına sebebiyet verebilen adet söktürücü ürünler sebebiyle gebe oldukları halde düşük yapmaktadırlar.

Yerleşme Kanamasının Belirtileri Nelerdir ?

  • Pembemsi ve lekelenme tarzında kanama görülür.
  • Göğüslerde dolgunluk hissi ve hassaslaşma olur ancak adet öncesindeki gibi acı eşlik etmez!
  • Diğer gebelik belirtileri olan mide bulantısı, kusma, baş dönmesi gibi belirtilerle paralel meydana gelir
  • Ruh halinde ani değişikliler gözüküyor
  • Yarı şiddetli baş ağrıları eşlik edebilir
  • Kabızlıkla birlikte görülebilir.

Yerleşme kanaması yoğun olan var mı ?

Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer ? Yerleşme Kanaması Yoğun Olan var mı?

Yerleşme kanaması anne adaylarında çoğu zaman 3-5 saat içinde sürmektedir. Bu kanama hafifçe lekelenme gibi ortaya çıkmaktadır. Bu kanama süreci bazı kadınlarda lekelenme olarak 2-3 gün kadar sürebilir. Kadınlarda kanama üç gün sürse de şiddetli olmadığı sürece bir sıkıntı teşkil etmemektedir. Adet dönemindekine benzeyen yoğun bir kanama olması niteliğinde veya şiddetli kanamaya ayrıca ağrı da varsa bu kanama düşük kanaması da olabilir.

Her anne ve bebek ayrıdır ve özeldir. Kadınlarda gebelik periyodunun ilk 3 ayında düşük olma olasılığı vardır. Bu yüzden şiddetli kanama olması durumunda hamilelik dönemindeki anne adayları hemen bir uzmana başvurmalıdır. Şiddetli ağrı ve yoğun kanamanın sebebi değişik da olabilir. Bu durumda hekim lüzumlu incelemeyi yapar ve tedavi planlaması yapar. Gebelik döneminin başlangıcında görülen yerleşme kanaması 1-3 gün içinde sürebilir. Bu zaman tamamen anne adayına göre değişecektir.

 

Bu yazımıza da bakın:

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur Üstüne Görme Kaç Gün Sürer

Yerleşme kanaması ile adet kanaması farkları nelerdir ?

Kanamanız sona erdikten ortalama 3 gün sonra yapacağınız bir idrar testi – çubuklarla yapılan kaset testler – %95 olasılıkla, yaptıracağının kan testi ise %99.8 olasılıkla gebe olup olmadığınız ile ilgili kesin sonuç verecektir. Eğer evdeki idrar testlerinden negatif sonuç aldıysanız yerleşme kanaması ihtimalini hala düşünüyorsanız erken gebelik testi uygulaması da yapabilirsiniz.

  • Kanamanın rengi ilk semptomdur. Eğer kanama rengi canlı kırmızı ise regldir. Renk daha soluk pembe veya kahverengi ise yerleşme kanaması olacaktır.
  • Yerleşme kanamasında koyu bir kıvam bulunur. Ayrıca bu kanama akıntı kıvamında görülmektedir. Regl kanamasında ise akışkan bir yapıdadır.
  • Yerleşme kanamasının süresi 3 saat ile 3 gün arasında değişmektedir. Adet kanaması ise kadınlarda 10 güne kadar uzayabilir.
  • Yerleşme kanaması anne adaylarında regl döneminden önce gerçekleşir. Adet kanaması ise kadınlarda adet düzensizliği yoksa her ay belirli bir düzen içinde yaşanmaktadır.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ