Kategoriler

Güzel Kadınlar Neden Daha Çok Aldatılıyor?

Güzel Kadınlar Neden Daha Çok Aldatılıyor?
  • İlişkiler
  • 29/11/2017 13:19 | Son Güncellenme: 05/03/2023 11:13
  • 0
  • 1.487

Bir kadının aldatılıp aldatılmaması kadının dış görünümünden bağımsız, ilişkinin dinamiği ve karşısındaki erkeğin karakteri ile doğrudan ilgili bir durumdur.

Güzellik Başa Bela Mı?

Siz de aldatılan kadınlardansanız, ben nerede hata yaptım  diye sorgulamaktan hemen vazgeçin! Bazı şeyler kontrolümüz dışında

Türkiye’nin en güzel kadınları bile aldatılıyor!

Türkiyedeki en güzel kız

Kadınlar hayatlarının önemli bir bölümünü daha bakımlı ve güzel görünebilmek için harcıyorlar.

Bilhassa bekar ya da en azından henüz çoluk çocuk sahibi olmamış kadınların hatrı sayılır bir kısmı, eğitimli olup olmamaları farketmeksizin, kariyer v.b. konulardan bile daha çok güzelliklerini önemsiyor, saçıyla başıyla uğraşıyor, cilt bakımı yapıyor hatta pek çoğu güzelleşmek uğruna bıçak altına yatmaktan dahi çekinmiyorlar.

Peki tüm bunlar ne için? Kendini karşı cinse beğendirme çabası mı? Elbette değil.

Kişisel bakım ve güzellik beklentisi kadınlar için her şeyden önce kendilerine duyacakları güven ile ilgili. Ama kendine yeterince güvenen kadınlar umdukları mutluluğu bulabiliyor mu? Ya da aslında gerçekten kendilerine güveniyorlar mı?

İstatiksiksel Olarak Güzel Kadınlar Daha Fazla Aldatılıyor!

Güzel kadınlar, hele hele çok güzel kadınlar, hiç de sanıldığı kadar mutlu değiller. Özellikle de bir kaç on yıllık süreç halinde bakıldığında, ortaya çıkan tablo gösteriyor ki güzel kadınların hayatları, sıradan kadınlara göre daha çok hayal kırıklıkları ve mutsuzluklar ile dolu.

Üstelik yine istatistiksel bilgiler ve toplum araştırmalarından elde edilen verilere göre güzel kadınlar çok daha fazla aldatılıyor.

Peki Neden?

Sebepleri muamma yani en azından konuyla ilgili elimizde bilimsel veriler mevcut değil ancak sosyologların yaptığı bir takım tespitler de yok değil.

Öne sürülen sebeplerden en yaygın olanı, güzel kadınların kendi kontrolleri dışında olarak, ister istemez yüzeysel ilişkiler yaşamaya daha meyilli olmaları.

Dış görünüşleri ile çevrelerindeki her türden erkeği etkilemeyi başarabilen kadınlarda, hiç kimseyi kendine layık görmeme sorunu var ve bu sorun sebebiyle, uzun vadede genel olarak yanlış seçimler yapıyorlar.

Kendileri için en doğru erkeğin, çevrelerindeki en yakışıklı, kariyer sahibi, zeki ve karizmatik olan erkek olduğu yanılgısına daha fazla düşüyorlar ve bu sebeple, aradaki gerçek kişisel bağ ile temel atılan ilişkiler yerine, iki güzel insanın oluşturduğu bir çift olarak yüzeysel ilişkiler yaşıyorlar.

Ne yazık ki aldatmayı namussuzluk olarak değil de, elinin kiri olarak gören bu erkekler de, kadının güzelliğinden hevesini aldıktan sonra ya da ilerleyen acımasız yılların, güzelliğini yavaş yavaş elinden almasından sonra aldatmaktan hiç çekinmiyorlar.

Diğer yandan sıradan kadınlar, özellikle kompleksli değiller ise, ilişkilerini daha çok karşısındakinin karakteri ve kendisiyle uyumuna odaklı olarak yaşadığı için, daha derinlemesine ilişkiler yaşıyor, partnerini daha iyi tanıyor. Beklentilerini baştan ortaya koyuyor ve ona göre eş seçimi yapıyor.

Üstelik potansiyel eşleri de; zaten sıradan kadınları seçmelerinden de anlayabileceğimiz üzere, dış görünüme diğer tür erkekler kadar önem vermeyen türde erkekler oluyor. Dolayısıyla da psikolojik olarak cinsel açlığı olmayan bu tip erkekler daha çok sadık kalma eğiliminde oluyorlar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ